Deixen en llibertat el detingut per la protesta del CDR a Mont-ras on sopava Llarena

La policia espanyola havia traslladat l'arrestat a la comissaria de la Verneda de Barcelona

La policia espanyola ha deixat en llibertat l'home que havien detingut per la protesta del CDR que es va fer a Mont-ras (Baix Empordà), just al davant del restaurant on sopava el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena.

La policia l'acusava d'un delicte d'atemptat a l'autoritat i la detenció s'ha produït sobre les dotze del migdia d'aquest mateix dijous al seu domicili, tal com ha informat l'advocat de l'arrestat, David Aranda. Posteriorment, l'han traslladat directament a la comissaria barcelonina de la Verneda. L'arrestat, que s'ha negat a declarar davant la policia, ha quedat en llibertat cap a les vuit del vespre.

Els fets es remunten al dissabte 28 de juliol, quan el jutge Llarena estava en un sopar amb una vintena d'acompanyants, entre ells el líder del PP a Barcelona, Alberto Fernández Díaz. El CDR va acostar-se fins a les portes del local amb crits com "Els carrers seran sempre nostres" i finalment el jutge del Tribunal Suprem va abandonar el restaurat escortat pels agents del seu cos de seguretat personal.

Concentració a Palafrugell

Unes 200 persones s'han concentrat avui a Palafrugell (Baix Empordà) en suport al jove detingut. L'acte s'ha celebrat a la Plaça de l'Ajuntament i l'ha convocat el CDR de Palafrugell.

Durant la protesta cridat consignes en contra de l'actuació policial i en favor de la llibertat d'expressió i el dret d'autodeterminació. Des del CDR han qualificat l'arrest com una "injustícia flagrant" la detenció del jove i, en un manifest, han deixat clar que "no tenen por" de les "amenaces de l'Estat".

A la reivindicació hi ha donat suport l'equip de govern de Palafrugell que ha acompanyat la mare del jove, que ha estat l'encarregada d'anunciar la llibertat del jove entre crits de celebració dels assistents.