Alliberen a Empuriabrava un nadó i la seva mare a qui havien obligat a prostituir-se durant tres mesos

La policia espanyola ha detingut la proxeneta

La policia espanyola ha alliberat a Empuriabrava (Alt Empordà) una jove a qui havien obligat a prostituir-se durant tres mesos a un bordell de La Jonquera i que vivia, juntament amb el seu nadó de set mesos, en 'semi-esclavitud'. En el marc de l'operació, s'ha detingut la dona que la va contractar quan estava embarassada dient-li que cobraria un sou de 500 euros per fer les feines de la casa i viure allà.
Una paga que només va cobrar el primer mes. Després de tenir la criatura la va obligar a prostituir-se amb l'excusa que s'havia de sufragar les despeses de tenir-los als dos a casa i sota amenaces. Després de tres mesos, però, la jove va començar a patir atacs d'ansietat i la dona va obligar-la a tornar a fer els treballs domèstics i a cuidar de la seva filla de tres anys. No cobrava cap sou i estava sotmesa a un estricte control, fins al punt que només podia sortir al carrer de forma puntual i sota amenaces cap a ella i el seu bebè.
 
L'operació ha anat a càrrec de la UCRIF de la Brigada d'Estrangeria i Fronteres de Barcelona de la policia espanyola. La investigació va començar quan el cos va rebre diferents avisos sobre un possible cas de tràfic de persones a Empuriabrava (Alt Empordà). La víctima era una jove. Es va iniciar un operatiu per comprovar els fets i localitzar la víctima. Gràcies al dispositiu, es va aconseguir parlar amb la noia que els va confirmar que estava patint un situació de 'semi-esclavitud'. També els va dir que l'havien forçat a prostituir-se durant tres mesos contra la seva voluntat per part de la dona que l'acollia a casa.

La noia, d'origen centreamericà, havia arribat a Espanya el 2016 a la recerca d'una vida millor. Després de fer diferents feines esporàdiques es va quedar embarassada d'una breu relació sentimental. I va ser a través d'Internet que va contactar amb una dona de nacionalitat espanyola i origen equatorià que li va oferir un sou de 500 euros i un sostre a canvi de fer les feines de la casa. A la pràctica, però, només ho va cobrar el primer mes.

Segons detalla la policia espanyola, la situació es va agreujar després de donar a llum. La dona la va obligar a prostituir-se a un bordell de La Jonquera (Alt Empordà) amb l'excusa que havia de sufragar les despeses d'acollir-los als dos. La noia s'hi oposava però la proxeneta l'amenaçava de contactar amb la policia per denunciar la seva situació irregular i dient-li que la deportarien i li traurien la custòdia de la filla. Durant tres mesos va haver d'exercir de prostituta mentre la dona la tenia sota un estricte control i es quedava els diners dels serveis sexuals.

Passat aquest temps, la jove va començar a patir atacs d'ansietat i la proxeneta va obligar-la de nou a treballar com a assistent domèstica i a cuidar la nena de tres anys de la dona. Tampoc va cobrar res i estava totalment controlada, sense poder sortir al carrer excepte en algunes ocasions puntuals i sota contínues amenaces cap a ella i el seu bebè.
 
La detinguda està acusada d'un suposat delicte de tràfic de persones i d'anar contra els drets dels treballadors. Va passar a disposició del jutge que va ordenar la seva posada en llibertat a l'espera de la celebració del judici.