Plácido Domingo i Ermonela Jaho tanquen un gran cap de setmana de lírica a Peralada

Els 2.000 assistents han ovacionat llargament el tenor madrileny i la soprano albanesa

Athanaël i Thaïs són els dos protagonistes d'una de les òperes més rellevants del compositor francès Jules Massenet. Una peça que està rebent reconeixements arreu del planeta i que aquest diumenge ha comptat, també, amb el del Festival de Peralada. Inspirada en la novel·la Thais d'Anatole France, la història es basa en dos personatges antagònics i els seus viatges personals de recorregut oposat. El primer, el de la cortesana que es redimeix a Déu, i que dona nom a l'obra, Thaïs; el segon, el del monjo cenobita que renunciarà a la seva fe per entregar-se a l'amor i al desig de la carn de la encisadora i atractiva meretriu egípcia.

La interpretació dels dos ha evidenciat una gran sintonia entre Plácido Domingo, en el paper de d'Athanel, i Ermonela Jaho en el de Thaïs. Als dos protagonistes els ha acompanyat l'Orquestra Titular del Palacio Real, sota la direcció musical de Patrick Fornillier. En total prop de 130 músics en una posada en escena imponent.

El resultat, un espectacle que ha fet aixecar de les butaques de l'auditori als prop de 2.000 espectadors que han aplaudit amb ganes al final de cada acte. D'aquesta manera, s'ha tancat un cap de setmana on la lírica ha estat la gran protagonista.

Si divendres el festival vivia l'estrena del tenor mexicà Javier Camarena, dissabte es va viure un dels grans moments. L'alemany i referent del cant líric Jonas Kaufmann sortia ovacionat de Peralada.

Més lírica

El festival encara viurà vetllades d'aquest gènere durant la propera setmana. Josep Bros, oferirà un recital líric i que servirà per celebrar les noces de plata de la seva primera actuació a Peralada. També hi haurà la descoberta d'una òpera molt esperada, 'Rinaldo', de Händel, en versió concert amb Xavier Sabata com a protagonista i Dani Espasa dirigint a la formació Vespres d'Arnadí. La música de Händel serà protagonista d'una de les nits del Festival amb Acis i Galatea, sota la direcció escènica de Rafael R. Villalobos en una nova producció del Festival.

Els dies 6 i 7 d'agost es representarà l'òpera La Flauta Màgica, de Mozart, sota la direcció d'escena d'Oriol Broggi, que s'estrena en el camp de l'òpera amb aquest encàrrec. Broggi farà tàndem amb Josep Pons. Aquesta nova producció pròpia del festival comptarà amb un repartiment amb grans veus internacionals i amb el Cor i l'Orquestra del Gran Teatre del Liceu.