La unitat marítima de la Policia Local de Palamós localitza un fardell amb 33 quilos d'haixix

Tenia un valor de mercat proper als 180.000 euros

La unitat marítima de la Policia Local de Palamós va localitzar la setmana passada un fardell de droga a uns metres mar endins davant el far de Palamós i proper a l'illot de La Galera. Es tracta d'un paquet molt ben precintat que es trobava surant semi enfonsat amb 33 quilos d'haixix, i que al mercat podia suposar uns 180.000 euros.

La dotació d'agents de la Policia Local de Palamós de l'embarcació S'Alguer va localitzar aquest paquet mentre realitzaven la seva habitual patrulla diària pel litoral del municipi, i un cop el varen extreure de l'aigua i carregat a la forabord, el varen traslladar a port per lliurar a la seu que el Servei de Vigilància Duanera té a Palamós.

Se sospita que la droga hagués pogut estar llançada al mar des d'una embarcació en qualsevol punt del litoral gironí i que els corrents marítims l'hagin portat fins aquí.

El Servei de Vigilància Duanera ha traslladat el fardell de droga localitzat al litoral palmosí a l'Institut Nacional de Toxicologia per al seu estudi.

La unitat marítima

Les principals funcions del servei marítim de la Policia Local de Palamós són les de la vigilància i control del Pla d’usos de platja, la seguretat ciutadana amb una vigilància molt efectiva des del mar sobre la platja, l’auxili i ajut en tasques de rescat de banyistes, i la col·laboració entre d’altres amb la Guàrdia Civil del Mar, Salvament Marítim, els serveis de socorrisme de les platges i les autoritats del Port de Palamós, en aquest cas amb la participació en els dispositius de seguretat del Pla de protecció de creuers.

Tot i que la vigilància, seguretat i auxili litoral que realitza la Policia Local de Palamós es va iniciar l’any 2007, en col·laboració amb Creu Roja i posteriorment amb la Policia Local de Calonge, no va ser fins al 2010 amb l’adquisició de l’actual embarcació S’Alguer que el municipi va consolidar aquest servei.

Característiques de l’embarcació

Es tracta d’una embarcació semirígida de 7’5 metres d’eslora (Astec, VD-pro 750) dotada d’un modern equipament de seguretat i navegació d’acord amb les normes marítimes.

Aquest forabord que inclou un motor de 150HP i que va ser batejat amb el nom de S’Alguer (nom d'una de les cales més conegudes del litoral palamosí), incorpora un arc on s’ubica la instal·lació de llums i megafonia a més d’un tendal abatible de protecció solar.

El servei d'aquesta unitat marítima es concentra principalment a l'estiu, de juny a setembre, amb patrulles diàries pel litoral. La dotació d’aquesta embarcació de la Policia Local és de dos agents.

El nombre de serveis realitzats durant una temporada d’estiu pot arribar als 500, i van des del control de les zones de banyistes i els espais d'ancoratge d'embarcacions, al rescat de persones on l'accés per terra és complicat, l'auxili d'embarcacions, o el control marítim costaner, entre altres.