Peralada viu amb Carla Bruni la seva nit més sensual i romàntica

L'artista va xiuxiuejar els seus èxits en un concert de 80 minuts

L'artista italiana Carla Bruni va aparèixer ahir damunt l'escenari del Festival Castell de Peralada davant una gran expectació per a poder veure a la model, cantant, compositora i muller de l'expresident de la república francesa, Nicolas Sarkozy.

A ritme de "Le Chemin" va aparèixer a escena, donant petits passos i molt lentament com si d'una novia que s'apropa a l'altar es tractés. Aquesta parsimònia la va acompanyar pràcticament durant tota la nit on es va poder veure una Carla Bruni dialogant i traspuant sensualitat per cada porus de la seva pell, ja fos caminant, remenant els malucs, dedicant somriures i mirades o bé estirada al terra al més pur estil "La maja desnuda" de Goya (salvant les distàncies).

Amb un filet de veu a estones ofegat per la banda que l'acompanyava (Taofik Farah - guitarra; Johanne Mathaly - violoncel i baix; Cyril Barbessol - teclats, piano i acordió; Xavier Sánchez - bateria), va narrar passatges de la seva vida com l'arribada a França provinent d'Itàlia i la manera en que es va enamorar de la música francesa. Bruni, nascuda el 1967, es va veure obligada a emigrar amb la seva família el 1975 en plena formació musical, per por de ser segrestats per les Brigades Vermelles italianes, fet que la influenciar a nivell personal i musical.

Entre el repertori d'anit no van faltar "J'arrive a toi", "Dolce France", "Le plus beaut du quartier" o el gran clàssic "Quelqu'un m'a dit" finalitzat amb una ovació dempeus per part del públic. Bruni, que va canviar de vestuari en fins a tres ocasions, es va presentar amb una samarreta de tires blau fosc, coberta per una americana negra i uns pantalons de cuir també negres que feien joc amb uns botins del mateix color. El primer canvi va arribar quan es va posar una mena d'armilla circense per a cantar "The winner takes it all" d'Abba i en els bisos finals quedant-se en samarreta de tires i estirada al terra per interpretar "Le garçon triste".

Bruni no és una gran cantant i el seu rang de veu es queda curt en algunes ocasions. Ahir es va poder veure durant la interpretació del seu particular "Highway to hell" d'AC/DC que, tanmateix, poc semblava importar. Entre els nous temes versionats van sonar "Crazy", "Jimmy Jazz", "Love letters", "Enjoy de Silence" o "Stand by your man", entre d'altres, enmig d'un públic encisat pel magnetisme i la delicadesa que traspuava la compositora.

El festival s'atura fins divendres 27 de juliol que es reprèn amb l'actuació del tenor Javier Camarena a l'església del Carme.