Els perills d'Internet: l'assetjament a menors

Com protegir-los davant els perills de la xarxa?

L'arribada d'Internet a les nostres vides ha creat necessitats que abans no crèiem possibles, per exemple, tenim la necessitat d'anar informant tot el que ens passa en el dia, o de demostrar que estem fent una o altra activitat social. L'arribada de les xarxes també ha potenciat un aspecte que tots tenim, però que crèiem que era exclusiu de les celebritats: el narcisisme.

Quan érem adolescents no sentíem la pressió de veure'ns bé a tot moment o d'invertir temps davant d'una càmera per aconseguir el nostre millor angle i així tenir la major quantitat de comentaris positius possibles, eren anys de major tranquil·litat i de ser un mateix i no esperar el que els altres esperen que siguem.

Sense voler aquesta sobreexposició i dependència a mostrar-se està fent que perilli la imatge i integritat dels menors, els que arriben a ser captats per xarxes de pedofília o prostitució infantil.

D'altra banda, no només s'està donant pas a compartir situacions o pensaments positius, sinó també a mostrar els defectes dels altres per sobresortir. Aquest comportament és més comú en adolescents, els qui de vegades no mesuren l'impacte de les seves paraules o accions ocasionant ferides emocionals, no només contra amb qui atempten, sinó també contra ells mateixos.

És difícil creure que aquestes conductes puguin venir de menors que recentment estan aprenent de les seves experiències, però la seva gran i silenciós aliat no és altre que Internet, que encara que aporta molta informació, aquesta no sempre és de la millor qualitat.

Coneguem una mica més sobre els pro i contra d'estar present en xarxes socials.

Per què les xarxes socials són tant perilloses?

Com ja ho veníem comentant, la sobre exposició de la nostra informació és la principal raó dels molts perills als quals ens enfrontarem i tristament això seguirà en augment. De vegades sembla que estem en competència amb les altres persones per mostrar qui es diverteix més o qui és millor per donar suport a una o altra causa, no cal oblidar que les xarxes socials també serveix com a plataforma per mostrar diferents corrents ja siguin intel·lectuals, polítiques, etc.

El fet de formar bàndols segons les nostres preferències i de anar-les publicant ens fan presa fàcil de ser atacats per corrents radicals. Això no vol dir que no puguem dir res, però cal que tota informació a compartir es faci de manera prudent.

En el cas dels nens o adolescents és fàcil enganyar-los amb falsos perfils dels seus artistes favorits ja que és impossible que ells no comentin qui els agrada o publiquin informació sobre els mateixos.

És per això la importància de mantenir la privacitat del que fem o els llocs als quals anem. És comú veure selfies de pares amb fills quan arriben a l'escola o els recullen dels mateixos, si els fem seguiment, només en xarxes, podrem saber les hores de les seves rutines, per exemple.

Els avantatges de les aplicacions de seguiment i monitorització per Internet

En aquesta lluita desigual contra la multitud d'amenaces que s'amaguen a l'altra banda de la pantalla, els pares han de considerar el valor que tenen les aplicacions de monitorització paternal i com els poden ajudar a anivellar el terreny en contra dels assetjadors i altres perills que es puguin discernir sobre els menors.

Diverses enquestes recents han indicat que l'aplicació espia per monitoratge paternal, coneguda com MSPY, és una de les millors de la seva classe. La mateixa és molt fàcil d'utilitzar i conté innombrables funcions, aglutinades en un paquet molt convenient, que et donaran l'avantatge quan es tracta de supervisar l'activitat en xarxes socials i espiar WhatsApp dels teus fills i poder avançar-te a qualsevol desaforat que vol amenaces seva integritat.

Per això, et convidem a que visiteu el lloc web en espanyol d'aquesta remarcable aplicació i comencis a gaudir dels seus avantatges. D'aquesta manera estaràs més tranquil quan els teus fills passin hores a la xarxa, sabent que en qualsevol moment pots donar una ullada per assegurar-te que tot estigui en ordre i el millor de tot, amb la major discreció possible.<