Girona aprova el projecte de rehabilitació de la Casa Pastors que acollirà el Museu d'Art Modern

La proposta ha estat elaborada pel despatx d'arquitectura Jordi Bosch Genover

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Girona ha aprovat inicialment el projecte per a la reforma d'adequació de la Casa Pastors per tal de poder acollir el nou Museu d'Art Modern i Contemporani. Aquestes instal·lacions hauran d'acollir, entre d'altres, el fons d'art Santos Torroella que el consistori va adquirir el febrer de 2014. Segons l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, la construcció d'aquest nou museu representa "un pas més per convertir Girona en un epicentre cultural del sud d'Europa". El projecte de rehabilitació ha estat elaborat pel despatx d'arquitectes Jordi Bosch Genover que preveu mantenir part de l'edifici històric però també fusionar-lo amb un tipus d'arquitectura contemporània.
Una de les propostes que conté el projecte escollit és unificar l'alçada de totes les sales d'exposició de l'edifici, per tal de facilitar als visitants la visita per les diferents obres d'art. Aquesta unificació, però, comportarà enderrocar l'altell de la primera planta i modificar els forjats de la segona per anivellar-los en una mateixa cota. L'únic espai que preservarà l'estètica que hi havia en èpoques anteriors serà la gran sala de la primera planta.

D'altra banda, la reforma intentarà fomentar que els visitants puguin realitzar un recorregut circular al conjunt de les exposicions. A més també s'obriran les zones de pas al pati interior de l'edifici per tal que la gent pugui veure-ho com una zona de descans.

A més, el despatx també proposa crear una nova planta al subterrani on s'ubicarien els magatzems del museu i que estaran comunicats per un muntacàrregues i una escala de servei. Això permetria augmentar la superfície útil de l'edifici fins arribar als 2.683 metres quadrats. El projecte fixa el cost de la reforma amb un total de 4'7 milions d'euros (MEUR).