Adif inverteix 3,6 MEUR per evitar que els conills accedeixin a les vies del TAV

El tram Barcelona-Figueres és un dels escollits per a reforçar les tanques

Adif ha licitat, per import de 3.625.710,4 euros (IVA inclòs), la instal·lació de més de 450 quilòmetres de tanca de reforç en les línies del Tren d'Alta Velocitat (TAV) per a protegir la infraestructura davant de l'entrada del conill de muntanya. El termini d'execució previst per a l'obra és de 18 mesos.

En concret, s'instal·laran 467.561 metres que se sumaran als més de 150.000 metres ja construïts per Adif en diversos punts de Castella-la Manxa i Castella i Lleó. Aquesta solució, econòmica i fàcil d'executar, es ve implementant en totes les línies d'alta velocitat, des de fa anys, amb bons resultats. Un dels trams que compren l'actuació és el de Barcelona amb la frontera francesa.

La solució proposada, amb la qual es pretén evitar la presència de conills a la plataforma ferroviària i l'augment del nombre de caus, consisteix a reforçar la part inferior del tancament perimetral de la plataforma.

En determinats casos en què el tipus de vegetació impedeix la instal·lació exterior, s'optarà per enterrar el tancament 40 cm, com és el cas de les línies que travessen que travessen la Serralada Nord.

La instal·lació d'aquests reforços en la tanca que protegeix la infraestructura ferroviària va ser un dels compromisos que va assumir Adif en la reunió amb Asaja (Associació Agrària de Joves Agricultors) el passat mes de maig, amb l'objectiu de pal·liar els problemes causats per la superpoblació de conills.

Les altres línies on s'actuarà son:

Eix Sud:
• Madrid-Sevilla
• Còrdova-Màlaga

Eix Nord:
• Madrid-Valladolid
• Medina del Campo-Zamora
• Valladolid-Lleó

Eix Est:
• Madrid-València
• Albacete-Alacant