Les noves Urgències del Trueta entraran en funcionament aquest dimecres

La nova àrea del centre hospitalari gironí inclou 22 boxs amb 31 punts assistencials

Els pacients que a partir de dimecres vinent vagin a Urgències de l'Hospital Josep Trueta de Girona utilitzaran una part de les noves instal·lacions. Els treballs són el resultat de la primera fase d'ampliació del servei que van començar el març del 2017. Setze mesos després, ja han culminat i des d'avui s'ha iniciat el trasllat del material al nou espai.

L'ampliació de les Urgències suposarà una important millora, tant per als més de 70 professionals que treballen al servei com per als usuaris. Quan es completi la segona fase, a part dels 22 boxs amb 31 punts assistencials, el servei d’Urgències disposarà de dotze punts d’observació monitorada i de quatre punts d’atenció per als pacients crítics. A més, hi haurà cinc consultes específiques per als pacients menys greus, vuit butaques i una zona de traumatologia, amb cinc punts d’atenció i l'àrea de triatge.

L’empresa CRC Obras y Servicios SL és l'encarregada dels treballs per un import de 3.622.590 euros (IVA inclòs) pel que fa a l'obra i sense tenir en compte l’equipament. El projecte global permetrà ampliar notablement la superfície del servei, que passarà dels 1.200 metres quadrats a 2.300 metres quadrats, un cop acabada del tot l’obra que es preveu que sigui l’estiu que ve.

Uns 200 pacients acudeixen cada dia a aquest hospital de referència de la demarcació i fins a 70.000 a l'any. Part dels pacients atesos arriben derivats d’altres hospitals o centres d’atenció primària de la Regió Sanitària de Girona. Prop del 20 % dels pacients atesos acaba ingressant al Trueta.