La tempesta deixa més de 20 litres en mitja hora a les comarques gironines

L'episodi ha anat acompanyat de fort aparell elèctric

Tal i com va avançar el Servei Meteorològic de Catalunya (SCM) el temps ha experimentat avui un canvi sobtat i s'ha superat l'onada de calor per viure un dia d'intenses tempestes que han afectat totes les comarques gironines.

Segons fonts del SMC, s'han registrat precipitacions importants com els 22,8 litres per metre quadrat a Fogars de la Selva; 21,4 litres a Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura (Baix Empordà) o els 20,8 litres a Portbou (Alt Empordà).

Pel que fa a Girona capital també s'han registrat pluges però de menor intensitat (6,6 litres en mitja hora), malgrat aquestes han anat acompanyades de llamps. Les temperatures han caigut dràsticament i mentre que ahir es registraven 30,1 graus centígrads a les onze del matí avui els termòmetres marcaven 22 graus.

Es manté l'Inuncat

Així, el Servei Meteorològic preveu que durant el dia d’avui es puguin superar els 20 litres en 30 minuts a les comarques del nord-est, en especial al litoral i prelitoral de Barcelona i Girona, sobretot a les comarques del Maresme, el Vallès Oriental i la Selva on poden arribar als 40 litres en mitja hora.

Amb el pas de les hores els ruixats s’aniran desplaçant cap al nord-est i aniran perdent intensitat. No es descarta que les tempestes també puguin afectar les comarques del Prepirineu.