Bescanó ofereix dinars a 3 euros a persones de més de 65 anys perquè mengin acompanyats

El programa ''Dinem junts'' s'ha posat en marxa aquest mes

Que cap persona de més de 65 anys dini sol a casa. Aquest és l'objectiu que s'ha fixat l'Ajuntament de Bescanó (Gironès) amb la campanya "Dinem junts" que s'ha posat en marxa aquest mes. El programa ofereix dinars econòmics i saludables de 3 euros (el cost real és de 5,5 euros i la diferència s'assumeix des del consistori) de dilluns a divendres al Casal d'Avis.
D'aquesta manera, es vol facilitar una dieta equilibrada a aquest sector de la població; crear un espai comú d'interrelació i treballar l'autoestima personal. Els interessats han de tenir més de 65 anys, estar empadronats al municipi i inscriure's al mateix casal. Els usuaris poden triar anar-hi cada dia o escollir un dia en concret, només han de trucar per confirmar el dia escollit.
 
Els menús, dissenyats per una dietista i un servei de càtering, s’adapten a les necessites de cada usuari: per a diabètics, baix en salt, sense gluten, sense lactosa, tenint en compte les diferents al·lèrgies o dificultats a l'hora de mastegar.

L'alcalde de Bescanó, Lluís Garcia, creu que el programa Dinem Junts és "una aposta important per cuidar de la salut i la qualitat de vida de la nostra gent gran”. Per la seva banda, la regidora de Serveis Socials, Mar Vega, destaca els beneficis de la iniciativa. "Volem que la gent gran estigui còmoda en un espai conegut que és el seu, i un cop acabat de dinar es puguin quedar fent el cafè, la partida amb els companys, xerrant, llegint el diari o participant en la gran varietat d'activitats programades al llarg de la setmana”.