Desmantellen dos cultius amb 800 plantes de marihuana en una zona boscosa a Serinyà

Els Mossos d'Esquadra han detingut dos homes com a responsables de les plantacions

Els Mossos d'Esquadra han desmantellat dos cultius amb 800 plantes de marihuana en una zona boscosa al costat del riu Ser a Serinyà (Pla de l'Estany). La policia ha detingut dos homes de 39 i 41 anys, ambdós de nacionalitat marroquina i veïns de Sant Gregori (Gironès) i la Bisbal d’Empordà (Baix Empordà) com a responsables de les plantacions per un delicte contra la salut pública. A un d'ells, a més, se l'acusa d'un delicte d'atemptat als agents de l'autoritat perquè va agredir-los quan es disposaven a arrestar-lo. Els fets van tenir lloc el 9 de juliol quan una patrulla va iniciar una recerca a la zona. Dues setmanes abans havien iniciat una investigació perquè tenien indicis que hi podria haver una plantació de marihuana. Quan hi van arribar, en van trobar dues: un amb 300 plantes i l'altra amb 500 més, amagades entre bardisses i matolls.
En el moment dels fets, no hi havia ningú fent-se càrrec de les plantacions i la policia va decidir iniciar les gestions per esbrinar-ne la titularitat. L'endemà, van localitzar una furgoneta amagada a prop de la zona de les plantacions. A més, també van comprovar que hi havia un generador en funcionament amb una mànega que succionava aigua del riu per regar-les.
 
Poc després, van localitzar dues persones que estaven fet tasques de manteniment. En veure la presència policia, un d'ells va fugir corrents mentre que l'altre va agredir als agents que es disposaven a detenir-lo. L'endemà, el fugitiu es va entregar a la comissaria de Banyoles després de saber que l'havien identificat i estava en cerca.

Els detinguts, amb antecedents, han passat aquest matí a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona.