Tres carreteres tallades en un incendi forestal a Vilopriu

Les flames obliguen a desplaçar fins a una trentena de dotacions dels Bombers

Actualitzat (19:15h)

20 dotacions terrestres dels Bombers i 7 d'aèries treballen des de dos quarts de cinc de la tarda per apagar un foc forestal a Vilopriu (Baix Empordà).

L’incendi ha començat a una zona propera entre les carreteres GI-631 i GIV-6311 i ha propagat empès per la marinada en sentit nord, saltant la carretera GI-631. A hores d’ara, els efectius activats dels Bombers de la Generalitat, amb 25 dotacions terrestres (20 vehicles d’aigua i 9 de comandament, amb les unitats GRAF - Grup d’Actuacions Forestals) i 11 mitjans aeris treballen per intentar frenar el seu avenç.
 
Segons el Servei Català de Trànsit (SCT), està tallada la circulació de les carreteres locals GI-631, GIV-6232 i GIV-6311.
 
A més, al lloc també treballen 3 vehicles i 6 voluntaris de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) Gavarres-Marina, efectius del cos d’Agents Rurals, 5 patrulles dels Mossos dels Mossos d’Esquadra i una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) en caràcter preventiu.
 
Com a mesura preventiva, segons els Mossos d’Esquadra, s’ha confinat les tres persones d'una masia propera. Cal destacar que no consten persones ferides.

Segons fonts dels Agents Rurals es parla de 25 hectàrees cremades a tres quarts de sis de la tarda, un 70% de superfície agrícola i la resta forestal. Els Bombers, per la seva part, han anunciat a un quart de vuit del vespre que l'incendi es trobava estabilitzat.