Finalitza el cicle de la primera part del projecte 'Connectant talent creatiu i territori' de la Selva

La segona fase s'ha iniciat aquesta setmana

La setmana passada va finalitzar la primera part del cicle de formacions del projecte d’accions de professionalització del sector cultural creatiu del projecte “Connectant talent creatiu i territori”, que ha impulsat el Consell Comarcal de la Selva. El cicle de formacions ha constat d’un programa de sis càpsules formatives integrades dins un procés pràctic de creació amb la finalitat d’oferir eines i instruments per a la millora en el disseny, finançament i desenvolupament de projectes de l’àmbit cultural i creatiu.

El programa s’ha realitzat durant els mesos de maig i juny amb un total de 143 participants i 50 ponències, amb professionals del sector i experiències locals. Entre els àmbits que s’han tractat hi ha: L'abc del sector cultural (4 i 5 de maig); El talent creatiu i el projecte cultural: Disseny de projectes i marc jurídic en l'àmbit de l'emprenedoria cultural i l'associacionisme (18 de maig); El finançament de projectes culturals: opcions de finançament públic, privat i internacionalització de projectes culturals (1 de juny); El talent creatiu en xarxa: cultura i dinamització territorial (15 de juny); Les noves connexions de la cultura); Visites en espais, institucions i empreses culturals a Perpinyà i Girona (8 i 9 de juny); Talent creatiu en diàleg amb altres sectors estratègics (29 de juny).

A partir d’aquesta setmana, es posarà en marxa la segona fase del projecte, per posar en pràctica la integració del talent cultural creatiu dins les iniciatives de desenvolupament local a partir dels projectes que s’han presentat a la borsa de projectes i que caldrà consensuar amb els ajuntaments, per seleccionar iniciatives que rebran un acompanyament tutelat fins a la seva realització final durant el 2018.

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, i la consellera de Cultura de l’ens comarcal, Raquel Reyner, han valorat molt positivament la bona acollida que han tingut aquestes primeres càpsules formatives que s’han organitzat del projecte “SelvaCultura, connectant talent creatiu i territori”. En aquest sentit, ambdós responsables polítics han destacat que des de les primeres accions “ens estem adonant que hi ha un gran interès per aquest àmbit i estem molt satisfets de l’aposta que s’ha fet des del Consell”.

El propòsit del projecte és millorar la professionalització del sector, establir una xarxa de col•laboració entre els agents i generar nous projectes o productes que millorin l’oferta cultural creativa al territori.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals i s’ha impulsat dins la línia de treball en l’àmbit cultural creatiu iniciada fa dos anys pel Consell Comarcal de la Selva per a la millora en la professionalització i competitivitat del sector cultural creatiu.