Detenen l'activista investigat per les pintades a la subdelegació del govern espanyol a Girona

El jove no es va presentar al jutjat

L'activista investigat per les pintades a la subdelegació del govern espanyol ha estat detingut aquesta tarda a Girona. Segons ha explicat la seva advocada, la policia se l'ha endut del seu lloc de feina. El jove, Lluc Huguet, que està investigat per suposats delictes de desordres públics i danys arran de les protestes del 25 de març, va decidir desobeir i no es va presentar al jutjat, que ara ha ordenat la seva detenció.

El dia que estava citat membres del col·lectiu La Forja Jovent Revolucionari del Gironès es van concentrar a les portes dels Jutjats de Girona amb la pancarta 'Si ataquen el jovent no hi ha futur" per donar-li suport. El jove va afirmar aleshores que la denúncia que va arribar al jutjat és un cas "clar" de persecució" perquè pertany a una organització juvenil independentista.

Tot i que la causa oberta contra l'activista està en mans del Jutjat d'instrucció 1 de Girona, passarà a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Figueres perquè l'han detingut al seu lloc de treball, que és a L'Escala. Inicialment, La Forja Jovent Revolucionari havia informat que la detenció l'havia fet la Guàrdia Civil però fonts de la defensa matisen que ha estat la policia estatal.

Dijous passat estava citat a declarar al jutjat de Girona per suposats delictes de desordres públics i danys arran de les protestes del 25 de març davant la subdelegació del govern espanyol.

Els concentrats –eren un centenar- van pintar la façana de groc, van llançar-hi ous i van despenjar la bandera espanyola del pal que hi ha davant l'edifici de Jaume I. La protesta, que va començar al matí, es va ajuntar amb la del vespre, quan fins a 10.000 persones es van concentrar davant la subdelegació en protesta per la detenció del 130è president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per part de la policia alemanya.

L'atestat de la Guàrdia Civil que va acabar amb Huguet com a investigat també criticava "la passivitat" dels Mossos d'Esquadra per no impedir l'acció de protesta i l'actitud "distesa" de l'alcaldessa Marta Madrenas.