La Sardana per la Llibertat que se celebrarà demà a Banyoles ja supera el 7.000 inscrits

L'esdeveniment començarà a les vuit del vespre

La Sardana per la Llibertat, que envoltarà demà dissabte l’Estany de Banyoles ja ha superat els 7.000 balladors. L’organització, el CDR i l’ANC del Pla de l’Estany, conjuntament amb el Foment de la Sardana de Banyoles, recorda als inscrits que han de vestir de color groc i portar un transistor per seguir Ràdio Banyoles i els recomana arribar amb temps per facilitar la mobilitat. 

A més de 24 hores per a l’esdeveniment, les inscripcions per a la Sardana per la Llibertat continuen avançant a bon ritme i ja s’han superat els 7.000 balladors inscrits, una xifra que es preveu superar de cares a demà dissabte. Les inscripcions a la pàgina web www.sardanaperlallibertat.cat continuen obertes “per aconseguir que la Sardana per la Llibertat sigui el més gran possible”, tal i com ha destacat des de l’organització Marc Grabuleda.

L’organització ha volgut recordar que “per assolir el repte de la Sardana al voltant de l’Estany és molt important que cada persona estigui on s’ha inscrit i que la Sardana es faci més gran amb més persones perquè el crit de llibertat sigui gran i unànime”. A més, Marc Grabuleda ha destacat que “per participar a la Sardana no és necessari saber ballar sardanes, sinó tenir ganes de participar-hi i de reivindicar la llibertat”.

En aquest sentit, i per facilitar la celebració de l’esdeveniment, la carretera de Circumval·lació de l’Estany estarà tallada al trànsit de vehicles de les 7 de la tarda a les 9 del vespre i a la carretera C-150a només es podrà circular direcció a Serinyà perquè un dels carrils s’habilitarà com a aparcament de vehicles, des de la Vila Olímpica fins a Lió i, per a autobusos, des de Lió i fins a l’accés a la urbanització Caselles d’Avall. Per facilitar l’accés als balladors, l’organització ha habilitat tres baixadors per als autobusos en diferents punts de l’Estany fins abans de les 7 de la tarda.

Per aquest motiu, es recomana a tots els participants que a partir de les 7 de la tarda estiguin al tram on s’han inscrit i que, en la mesura del possible, intentin arribar-hi a peu o en bicicleta.

També es recorda als assistents que han de vestir de color groc, per aconseguir tenyir del color de la llibertat l’entorn de l’Estany de Banyoles, i que han de portar un transistor analògic per poder seguir la retransmissió de l’esdeveniment que farà Ràdio Banyoles, al 107.3 FM.

Marc Grabuleda ha destacat que “és important que els balladors portin transistors analògics perquè a través dels telèfons mòbils en alguns casos el senyal va amb retard o es poden quedar sense accés a dades”.

Vent d’octubre

La Sardana per la Llibertat començarà a les 8 del vespre i, després de llegir un manifest reivindicatiu a favor de la llibertat, es ballaran dues sardanes Vent d’octubre, composta expressament per a l’ocasió per Paco Viciana amb lletra de J.N. Santaeulàlia, i Somnide Manel Saderra i Puigferrer. La cobla se situarà al mig de l’Estany de Banyoles amb la barca Tirona.