Madrenas: ''Si pogués aniria a l'acte dels CDR'' en protesta a Felip VI

L'alcaldessa de Girona diu que no hi assistirà per problemes d'agenda

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas (PDeCAT), ha lamentat aquest dijous que el rei s'"autoexclogui" com a àrbitre entre les institucions catalanes i de la resta d'Espanya, i li ha demanat que rectifiqui.

En una entrevista de TV3 recollida per Europa Press, ha dit que el seu consistori sempre s'havia oposat a assenyalar Felip VI com a persona non grata, però el seu discurs del 3 d'octubre va canviar les coses: "Pensàvem que era necessari el respecte institucional i no volíem entrar en aquest conflicte", però van canviar d'opinió després de la defensa que va fer d'una de les parts sense tenir en compte les víctimes de l'1-O, ha dit.

Preguntada per si espera que el monarca faci alguna referència al tema durant el seu discurs en l'entrega de premis de la Fundació Princesa de Girona (FPdGi), que es faran a l'Espai Mas Marroch del Celler de Can Roca a Vilablareix, ha dit que no, però ha augurat que "si en fa alguna, serà en la mateixa línia".

Madrenas ha demanat convocar un referèndum per preguntar a tots els Espanyols si estan a favor de la monarquia, que ha afirmat que desaproven la majoria de catalans siguin o no independentistes.

L'alcaldessa, que a l'hora de lliurar els premis inaugurarà la plaça de l'1 d'octubre de Caldes de Malavella (Girona), ha dit que aprova la protesta convocada pels CDR davant la visita del rei: "No només estic d'acord, sinó que hi hagués anat" si no tingués l'agenda plena.

Sobre les crítiques als germans Roca per acollir el sopar i l'entrega dels premis en un restaurant de la seva propietat, ha dit que és "injust" que s'assenyali algú i més a ells, ja que treballen indubtablement per la ciutat, ha opinat.