La 52a Cantada d'Havaneres recordarà els compositors Ricard Viladesau i Ortega Monasterio

Per primer cop una formació cubana, l'Havàname, hi actuarà

Calella de Palafrugell es prepara per viure la tradicional Cantada d'Havaneres, que aquest 2018 ja arriba a la 52 edició. Serà, com sempre, a l'auditori que es munta a la platja de Port Bo (rodejada per les seves conegudes voltes). El concert d'havaneres és, de fet, el tret de sortida oficiós de l'estiu, i el segueixen milers d'espectadors.

Aquest any, el grup degà Port Bo (impulsor de la Cantada) actuarà amb les formacions Havàname, L'Empordanet i Peix Fregit. Aquesta serà la primera vegada que un grup cubà –el formen tres veus femenines- actua a la platja del Port Bo.

La 52a Cantada d'Havaneres, a més, tindrà un record especial per als compositors Ricard Viladesau i Ortega Monasterio, coincidint amb què es compleix un segle del seu naixement. Tot i que als anys 90 ja se'ls va fer un homenatge en vida, l'organització ha volgut fer-los un nou reconeixement, amb l'objectiu de fer palès el llegat dels dos compositors i els vincles que van mantenir amb la Cantada.

Per això, els grups Peix Fregit i Port Bo interpretaran cadascun tres peces dels compositors. De fet, tant Viladesau com Ortega Monasterio –autor del cèlebre 'El meu avi'- van mantenir una estreta relació amb les dues formacions.

Pantalles gegants

Les activitats vinculades a la cantada ja començaran el dia abans, amb una conferència al voltant de l'impacte de les havaneres a l'Europa romàntica. I ja el mateix 7 de juliol, durant la tarda-nit, se celebrarà el tradicional Mercat d'Artesans a Calella de Palafrugell.

Com ja és habitual, la cantada podrà seguir-se en directe a través de diferents pantalles gegants. S'instal·laran a les platges del Canadell i del Port Pelegrí (totes dues a Calella), a la platja de Llafranc i a la plaça Nova de Palafrugell. Per facilitar els desplaçaments, hi haurà un servei de bus llançadora gratuït.

I com sempre, a partir de dos quarts d'una de la matinada, quan acabi la Cantada, hi haurà els tradicionals concerts de prop (que tenen lloc a les tavernes de Calella de Palafrugell). L'endemà, 8 de juliol, el festiva Ítaca agafarà el relleu a l'escenari de la platja del Port Bo. Hi actuarà Albert Pla acompanyat d'una banda formada pels músics Pascal Comelade, Tino di Geraldo, Quimi Portet, Diego Cortés i Raül Refree.