Salt prohibirà els gossos a tretze espais municipals per garantir-ne la salubritat

La Policia Local sancionarà els infractors amb multes de fins a 750 euros

L'Ajuntament de Salt ha iniciat aquesta setmana la instal·lació de cartells a tretze espais públics prohibint la presència de gossos. La mesura té com a objectiu garantir "la salubritat i la higiene" i "protegir els infants". La Policia Local s'encarregarà de vigilar els espais i sancionarà els que infringeixin la prohibició amb multes de fins a 750 euros. El consistori ha decidit adoptar la mesura després de múltiples campanyes i intents per evitar les caques de gos i davant la "dificultat" de sancionar els propietaris dels animals que no recullen les defecacions.
La iniciativa busca "lluitar" contra els actes incívics en places i parcs municipals un cop aprovada la nova ordenança de tinença d'animals, que ja ha entrat en vigor. Durant la darrera campanya amb dos informadors, es van identificar 228 gossos no censats, 128 dels quals anaven deslligats i 14 eren de races potencialment perilloses. També es van localitzar 29 gossos de races potencialment perilloses que anaven sense morrió i es van repartir més de 700 bosses per recollir excrements.
 
La regidora de Salut, Isabel Alberch, explica que la mesura s'ha adoptat fruit del treball conjunt realitzat per la seva àrea i la Policia Local de Salt. Per fer-ho, han identificar els tretze punts més conflictius del municipi.

Els infractors que portin gossos als punts on hi hagin cartells que indiquin que està prohibit s'enfrontaran a multes de fins a 750 euros. En concret, es prohibirà l'accés d'aquests animals davant de l'escola les Arrels, als jardinets del passatge de les Bernardes, al cementiri, a la plaça Verdaguer, a la plaça President Lluís Companys, als jardiners de la Massana, a les zones verdes de la Plaça Catalunya, a la part dels vianants del carrer Guilleries, a la zona verda del c/Filadores, al passatge el Talleret de Salt, a la plaça Canigó, als espais verds de la plaça de la Ciutat d’Olot i a la placeta del carrer Pompeu Fabra.

En paral·lel, l'Ajuntament continuarà impulsant campanyes informatives i divulgatives.