El Sindicat de Mossos SME celebra l'arribada de les pistoles Taser

Demanen que es distribueixin amb la màxima rapidesa possible

El Sindicat dels Mossos d'Esquadra (SME) han rebut amb satisfacció l'anunci de la incorporació de pistoles elèctriques Taser al cos de seguretat de la Generalitat. De moment, el Departament d'Interior ha explicat que es començaran implementar-la

com a prova pilot a Girona, Figueres, Blanes i els ARRO i que no serà fins al setembre quan ja les tinguin a les comissaries d'arreu de Catalunya.

Per això, el sindicat demana celeritat a l'hora d'estendre-les pel territori. D'altra banda, asseguren que una pistola per comissaria, tal com s'ha establert ara, és insuficient i demanen que n'hi hagi una per patrulla, així com també una armilla antibales per a cada agent.

Des del sindicat veuen com un bon inici la introducció de les pistoles elèctriques al cos i confien que s'anirà estenent el seu ús a mesura que es resolguin "diverses situacions complicades que sovint tenim al carrer", asseguren en un comunicat. El sindicat també diu que seguirà lluitant perquè els agents puguin portar càmeres de gravació personals.