Torroella distingirà Dolors Bassa amb la Medalla del Montgrí 2018

En aquesta edició es concedirà un únic reconeixement per la "repressió que viu Catalunya"

Torroella de Montgrí atorgarà la Medalla del Montgrí 2018 a l'exconsellera i també exregidora del municipi, Dolors Bassa. L'acte de lliurament es farà el 24 d'agost coincidint amb la vigília de Sant Genís, el patró del municipi empordanès, a l'Espai Ter. L'Ajuntament de Torroella ha assegurat que l'entrega d'aquesta distinció tindrà un caràcter institucional i de "denúncia de l'excepcionalitat i la greu repressió política que viu Catalunya" i per aquest motiu l'acte estarà presidit pel president del Parlament, Roger Torrent.
A més, aquest any també serà la primera vegada que aquesta medalla que es donarà només a una persona, en lloc de tres com es feia fins ara. Bassa, consellera d'Afers Socials, Treball i Família destituïda arran del 155, es troba empresonada al centre d'Alcalá-Meco des del 23 de març.
 
Dolors Bassa vivia a Torroella de Montgrí, on havia exercit de professora a dues escoles del municipi. Posteriorment, al 2008 va ser nomenada secretària general d'UGT a les comarques gironines, càrrec que va ostentar fins mesos abans de presentar-se a les llistes de Junts pel Sí l'any 2015 i convertir-se en consellera de Treball, Afers Socials i Famílies.

Des de Torroella asseguren que estan "patint aquest empresonament amb gran tristesa, dolor i indignació" i és per això que ara també li volen atorgar el màxim reconeixement que pot donar el municipi, que és la Medalla del Montgrí.