Entra en vigor la prohibició d'accés motoritzat al massís del Montgrí

Els operaris han col·locat les tanques aquest matí

Operaris de la Brigada Municipal de Medi Ambient de Torroella de Montgrí han fet efectiu aquest matí el tancament de l'accés motoritzat al massís del Montgrí, d’acord amb la restricció dictada per l'Ajuntament, que es mantindrà fins a mitjan setembre, durant el període de més alt risc. Estarà vigent fins que les condicions climatològiques ho permetin.

Amb aquesta mesura es vol reduir el risc d’inici d’un incendi forestal i garantir la seguretat dels béns i la protecció de les persones que viuen en zones properes al bosc. La Brigada de Medi Ambient ha instal·lat 5 barreres mòbils i 4 fixes, més cartelleria informativa, als principals accessos al massís. Malgrat les restriccions de circulació, l'Ajuntament està expedint autoritzacions a persones o veïns que han d'accedir-hi per motius de residència o feina. Amb aquesta mesura s'activa la campanya de prevenció d'incendis d'aquest estiu, al nostre municipi.

La vulneració d’aquestes restriccions pot ser sancionada amb multa segons el que determina la tramitació de les infraccions assenyalades a la normativa sectorial de prevenció d’incendis i accés motoritzat al medi natural. Aquesta restricció de trànsit rodat al massís del Montgrí s’ha consensuat amb el Parc Natural del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter i amb els responsables de prevenció d’incendis de la Generalitat de Catalunya.

La regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament de Torroella, Sandra Bartomeus, explica que es tracta d'una mesura "necessària i habitual" i ha tornat a demanar responsabilitat a les persones que visiten la zona. "És un lloc molt freqüentat sobretot a l'estiu, és important que es tingui cura de l'entorn, i més amb aquestes temperatures", ha ressaltat. Bartomeus ha explicat que des de l'ajuntament "posen tots els mitjans que tenen a l'abast per prevenir incendis", però ha reclamat "més col·laboració" per part dels Agents Rurals, màxims responsables en aquest tema. La regidora ha recordat que el nivell de risc zero "no existeix" i per tant, "no escatimaran esforços" a l'hora de prevenir, tant amb les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) com amb la Policia Local. L'ajuntament ha publicat un ban municipal on informa del tancament, i recorda que l'incompliment d'aquesta restricció pot comportar sancions.