Els veïns del Barri Vell de Girona en peu de guerra pels sorolls i el Temps de Flors

També demanen més contenidors i més parades d'autobús

La junta de l'Associació de Veïns del Barri Vell de Girona es va reunir ahir al vespre en assemblea oberta per a tractar diverses problemàtiques relacionades amb el model de barri. En aquest sentit, la trobada va servir per mostrar el seu malestar davant la manera en que s'executa el festival Temps de Flors, considerant que "no agrada als ciutadans" i que, alhora, aquests no se senten recolzats per part de l'Ajuntament. Ja en el seu dia els membres de l'associació van denunciar una "mala gestió" per part del consistori en tema de mobilitat, que al seu entendre perjudica greument els residents.

Amb tot, també es van mostrar "preocupats" pel model turístic proposat per part de l'equip de govern, assegurant que "no ofereixen solucions, ignoren una problemàtica evident" i que "s'excusa dient que el Barri Vell està de moda". Lligat a aquesta problemàtica també es mostren queixosos pel soroll que prové de les terrasses de bars i locals. Entenen que no es compleix la normativa i moltes d'elles ocupen més espai del que permet la reglamentació. "Si bé alguns han estat multats, això no impedeix que les tornin a desplegar al cap d'uns dies. A més, se'n donen permisos sense tenir en compte la convivència entre uns i altres", apunten.

Olors i mobilitat

Finalment, l'assemblea va servir per posar l'accent en el sistema de transport públic, on expliquen que les parades de la línia 7 són insuficients després de la retirada de la Plaça de Sant Domènec i que la demanda a través de telèfon mòbil no resol la problemàtica ni cobreix les necessitats com tampoc potencia l'ús del transport públic.

La darrera demanada per part de l'entitat s'emmarca en una manca de contenidors suficients en relació a la quantitat de deixalles que s'hi generen. Aquest és "un indicador que, per exemple, mostra que el barri no està degudament preparat per a la massificació que pateix", remarquen.