Llagostera enderroca una casa per a recuperar un tram de muralla medieval

El consistori va expropiar l'habitatge per 72.000 euros

L'Ajuntament de Llagostera (Gironès) recuperarà un tram de l'antiga muralla medieval. El consistori ha començat a enderrocar aquest dijous una casa que s'havia construït adossada al mur, al tram que envolta l'antic castell (on actualment hi ha les dependències municipals). L'Ajuntament ha tirat endavant l'enderroc després d'arribar a un acord amb el propietari de la casa, a qui li ha expropiat l'habitatge a canvi de 72.000 euros. Ara, un cop les màquines hagin acabat de tirar a terra la casa i enretirin la runa, Llagostera rehabilitarà el pany de muralla que fins ara quedava ocult i convertirà la resta de l'espai en una zona verda. L'actuació, inclosa al Pla de Barris, completarà l'alliberament de tota la part de muralla medieval que recull el planejament urbanístic del municipi.
La casa afectada ocupava el número 14 del carrer Processó, i s'havia construït recolzada a l'antiga muralla medieval. Ara fa pocs dies, l'Ajuntament va arribar a un acord amb el seu propietari (que hi vivia sol) per expropiar-li l'habitatge a canvi de 72.000 euros.
 
La casa tenia una superfície de 93,82 metres quadrats. Es recolzava al pany de muralla que envolta l'antic castell (on actualment s'hi ubiquen les dependències municipals).

Segons explica l'arquitecte municipal, Carles Soler, amb l'enderroc de l'habitatge l'Ajuntament allibera tota la part de muralla que, segons recull el planejament urbanístic, ha de quedar a la vista. Un cop les màquines hagin retirat tota la runa, el consistori rehabilitarà aquest tram de muralla i convertirà el solar en una zona verda (homogeneïtzant-lo amb la resta d'espais on el mur també és visible).

En total, el consistori invertirà 47.743 euros per dur a terme aquests treballs. Tota l'actuació –inclòs l'enderroc- es duu a terme en el marc del Pla de Barris (que rep una subvenció del 75% per part de la Generalitat).