Madrenas nega que s'hagi pagat el fons Santos Torroella amb diners públics de l'empresa d'aigua

Critica el "xou" d'aquest matí de la policia espanyola

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha assegurat que el fons d'art Santos Torroella es paga, des de la seva adquisició l'any 2014, amb el "pressupost ordinari" de l'ajuntament. "L'està pagant encara avui dia l'ajuntament, ni aigües ni ningú més", ha afirmat Madrenas.

Aquest dimecres al matí el fiscal anticorrupció, José Grinda, i la Guàrdia Civil han entrat a l'ajuntament –i també als de Salt i Sarrià de Ter- per demanar informació relacionada amb aquesta operació d'adquisició de la col·lecció. Investiguen si es van desviar diners públics vinculats a la gestió de l'aigua –com ara el cànon per l'allargament de la concessió a Agissa- per comprar el fons, quan Carles Puigdemont era alcalde de Girona.

Madrenas ha criticat el "xou mediàtic" organitzat per la fiscalia i subratlla que podien haver demanat la informació a través del jutjat d'instrucció que porta la investigació del cas Agissa. En aquesta causa, l'ajuntament exerceix l'acusació particular i la CUP la popular. El regidor cupaire Lluc Salellas també ha denunciat que s'utilitzi el cas per "tapar" altres casos de corrupció.