Una quarantena d'assistents a la sessió de formació entorn del 'Finançament de projectes culturals'

S’emmarquen dins del "Cicle d'accions per a la professionalització del sector cultural i creatiu"

Una quarantena persones van participar a la sessió de formació entorn del “Finançament de projectes culturals”, que es va fer el passat divendres 1 de juny a l’Arxiu Comarcal de Santa Coloma de Farners.

La jornada va oferir una visió de les principals fonts de finançament públiques i privades, a càrrec de representats de l’administració pública com l’OSIC (Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural), la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural de la Generalitat de Catalunya i l’Institut Ramon Llull, que van explicar diferents línies de finançament i estratègies de mobilitat i internacionalització d’iniciatives culturals i creatives.

En el transcurs del seminari es va comptar també amb dos exemples locals, com són l’artista visual de la Cellera de Ter Xevi Vilaró i l’Associació Soroll de Vidreres, que van exposar la seva experiència en el finançament dels seus projectes. La jornada va cloure a la tarda amb els tallers d’eines per a la gestió de subvencions, la mobilitat d’artistes i la internacionalització de projectes culturals.

Visites a projectes culturals a Perpinyà i Girona

Aquest projecte es reprèn el pròxim cap de setmana, concretament el dia 8 i 9 de juny, amb unes visites a projectes culturals, visites a espais, institucions i empreses culturals de la mà dels seus responsables a Perpinyà i Girona. Durant el mes de juny també es farà una trobada de professionals de Catalunya, i que parlarà sobre el “El talent creatiu en xarxa”. És una trobada de professionals de la cultura i les arts a Catalunya, en què participaran un total de 10 associacions del sector cultural i que es farà al teatre de la Cellera de Ter el pròxim dia 15 de juny; i una darrera sobre “Les noves connexions de la cultura: talent creatiu i diàleg amb altres sectors estratègics”, que està dirigida a artistes, agents culturals, tècnics i regidors de cultura, entitats culturals, empreses i responsables d’equipaments culturals

El propòsit del projecte innovador és millorar la professionalització del sector, establir una xarxa de col•laboració entre els agents i generar nous projectes o productes que millorin l’oferta cultural i creativa al territori.

En el marc d’aquest projecte innovador “La Selva impulsa cultura i creativitat” des de SelvaCultura també es col•labora amb la jornada de treball en xarxa (networking) que es farà al Centre Eix de Negoci el dia 14 de juny, i amb l’esdeveniment Cul Inquiet, que es farà el dia 30 de juny a Arbúcies

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals, i s’ha impulsat dins la línia de treball en l’àmbit cultural i creatiu iniciada fa dos anys pel Consell Comarcal de la Selva per la millora en la professionalització i competitivitat del sector cultural i creatiu.