Noranta projectes se sotmetran a la consulta dels pressupostos participats dels barris a Girona

Les propostes es podran votar de forma telemàtica de l’11 al 24 de juny

Ja es poden consultar a través del web municipal els 90 projectes dels pressupostos participats dels barris que se sotmetran a votació aquest 2018. La consulta ciutadana, que de nou es farà de forma electrònica, tindrà lloc enguany de l’11 al 24 de juny.

Els ciutadans i les ciutadanes de Girona amb dret a vot començaran a rebre aquesta setmana un sobre personalitzat amb les credencials que els permetran votar des de qualsevol mitjà tecnològic per escollir la proposta que volen que s’executi en el seu barri.

Aproximadament 3 de cada 4 projectes que es porten a consulta fan referència als àmbits de l’urbanisme, la mobilitat i la via pública, on predominen aspectes de seguretat, il·luminació, arranjament i pavimentació de carrers i espais, adequació de voreres i espais infantils i millora d’accessos. També cal ressaltar els projectes relacionats amb els espais verds i el medi, les propostes de dinamització dels barris o accions relacionades amb la cultura, l’esport o la salut.

Els projectes que se sotmetran a consulta són els resultat del procés de pressupostos participats d’aquest any, que va començar a mitjans de gener la fase de presentació de propostes. Es van rebre més de 200 aportacions ciutadanes que es van debatre en les primeres assemblees de barri, fetes entre el 19 de febrer i el 2 de març. En aquesta fase es van escollir 104 propostes que es van valorar tècnicament i econòmicament per part dels serveis municipals per confirmar que fossin viables. Amb els resultats d’aquests anàlisis, del 12 al 27 d’abril es van portar a terme les segones assemblees dels barris, on es van decidir els projectes que finalment se sotmetran a consulta.

El personal de les seus de l’Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana als barris, en el seu horari habitual, ajudarà a emetre el vot a totes aquelles persones que ho necessitin durant els dies que es fan les votacions electròniques. També algunes associacions de veïns obriran els seus locals socials per tal que tots els veïns i veïnes que tinguin dificultats per votar de forma telemàtica puguin participar en la consulta. El barri de Sant Ponç tindrà el local obert els dilluns 11 i 18 de juny, de les 19 h a les 21 h; el barri de l’Eixample, el 18 de juny, de les 10 a les 13 h i de les 17 a les 18..30 h, i el barri de la Vall de Sant Daniel, el dimarts 19 de juny a partir de les 18 h.

Igual que en els darrers anys, la destinació pressupostària que l’Ajuntament de Girona ha assignat als pressupostos participats dels barris aquest 2018 ha estat de 1.200.000 euros.