Crida a boicotejar les classes de tarda per reclamar la jornada continuada a tres escoles de Calonge

Volen incloure's a la prova pilot impulsada per Ensenyament

Els pares i mares de tres escoles de Sant Antoni i Calonge estan en peu de guerra. Volen que els centres on porten els seus fills s'incloguin a la prova pilot de jornada continuada que la Generalitat va començar a implementar diverses escoles del Baix Empordà l'any 2012.

Com a protesta, han fet una crida a les famílies perquè el proper dilluns a la tarda no portin els seus fills a l'escola. La protesta es farà just un dia abans que els centres comencin la jornada intensiva (amb classes només durant els matins), prèvia a les vacances d'estiu.

Asseguren que el Departament d'Ensenyament té previst avaluar els resultats de la prova pilot l'any vinent i que "ara és el moment" de manifestar que prop del 90% de les famílies dels tres centres volen que els seus fills estudiïn en horari continuat. De fet, afirmen que el Departament ja tenia previst l'any 2016 fer una valoració del projecte però que va decidir perllongar-lo tres anys més, afegint-hi l'escola de Santa Cristina d'Aro i "deixant fora la resta d'escoles" que, com ells, la demanen des de fa sis anys.

"La comunitat educativa de Calonge i Sant Antoni no entenem ni compatim l'argumentació del Departament d'incloure una nova escola en aquesta darrera ampliació i seguir excloent les nostres", insisteixen en un comunicat. Les AMPA remarquen que coneixen de "primera mà" la "satisfacció" de les famílies que tenen fills en centres on s'aplica i destaquen la "millora que suposa en la qualitat de vida dels nens i nenes".

Aquesta no és la primera vegada que els pares i mares dels alumnes d'aquest centres protesten per aquesta situació. A principis del curs passat ja van fer una reivindicació similar que, segons han explicat, va tenir un seguiment a l'entorn del 80%. "S'espera que aquesta acció tingui un seguiment similar", asseguren.