Banyoles tenyirà els balcons de groc durant la ''Sardana per la Llibertat''

Es premirà l'espai millor engalanat

L’organització de la Sardana per la Llibertat, el CDR i l’ANC del Pla de l’Estany, conjuntament amb el Foment de la Sardana de Banyoles, han convocat un Concurs de Balcons que se celebrarà coincidint amb la celebració de l’esdeveniment el proper dissabte 30 de juny a les 8 del vespre. Els participants podran guanyar diversos premis consistents en àpats a restaurants de la comarca. 

L’objectiu de l’organització de la Sardana per la Llibertat és engalanar el Pla de l’Estany per donar la benvinguda a tots els participants a la Sardana per la Llibertat. Per aquest motiu, han decidit organitzar un Concurs de Balcons perquè qui vulgui pugui decorar els exteriors de casa seva, ja siguin balcons, finestres, terrasses o jardins. 

Al Concurs hi pot participar qualsevol habitant de la comarca i com a requisit només ha de decorar una finestra, balcó, terrassa, jardí o tanca que sigui visible des del carrer amb la temàtica de la llibertat. Es pot decorar amb elements naturals o artificials i el color predominant ha de ser el groc.  

Per participar al concurs serà imprescindible que es publiqui la fotografia a Instagram utilitzant l’etiqueta #BalconsperlaLlibertat i s’etiqueti el perfil de @Sardanaperlallibertat. Les fotografies es podran penjar des del dimecres 27 de juny fins al diumenge 1 de juliol. 

El jurat valorarà la qualitat, l’originalitat i la composició del muntatge, així com també la vessant reivindicativa. El concurs es diferenciarà en tres categories: Millor Finestra, Millor balcó o terrassa i Millor jardí o tanca. El jurat farà una preselecció a través de les fotografies enviades i després es posarà en contacte amb els escollits per poder visitar el balcó o jardí participant. Durant la setmana del 2 al 6 de juliol, el jurat visitarà els balcons finalistes i el veredicte es donarà a conèixer el dissabte 7 de juliol. 

Entre els premis per als guanyadors, hi haurà àpats per als restaurants Can Xabanet, La Fonda i Les Estunes. 

Gorres grogues

El Concurs de Balcons és una de les activitats que la Sardana per la Llibertat ha organitzat, coincidint amb la celebració de l’esdeveniment i amb l’objectiu de tenyir de groc l’entorn de l’Estany de Banyoles el dissabte 30 de juny a les 8 del vespre. Paral·lelament, també s’han posat a la venta gorres grogues a diversos establiments de la comarca, Girona, Olot i Figueres. 

Paral·lelament a la venta de les gorres, les inscripcions per a la Sardana per a la Llibertat avancen a bon ritme i, en només dues setmanes des de la presentació de l’esdeveniment, pràcticament s’han superat els 3.500 inscrits. 

La Sardana per la Llibertat envoltarà l’Estany de Banyoles per transmetre un crit per la llibertat. L’organització ha dividit l’Estany en 25 trams i les persones interessades a participar-hi poden inscriure’s al tram que vulguin participar a través de la pàgina web www.sardanaperlallibertat.cat, que s’ha obert expressament per a l’ocasió. 

A l’acte es llegirà un manifest a favor de la llibertat, i es ballaran les sardanes Vent d'octubre (una composició única i especial creada expressament per a l’ocasió, amb música de Paco Viciana i lletra a partir d'un poema de J.N. Santaeulàlia) i Somni, d'en Manel Saderra i Puigferrer. 

Les sardanes es podran escoltar a través de Ràdio Banyoles, per la qual cosa es demana als assistents que portin un transistor per sintonitzar l’emissora al dial 107.3 FM.

Voluntaris

Aconseguir que la Sardana per la Llibertat sigui un èxit és tot un repte i per això es necessiten voluntaris que siguin majors d'edat, estiguin disponibles el dissabte 30 de juny i disposats a ajudar l’organització a coordinar els sardanistes, així com assistir a la reunió prèvia que hi haurà aquella setmana. Les persones interessades a inscriure’s com a voluntaris poden enviar un correu electrònic a voluntaris@sardanaperlallibertat.cat.