Les obres de la nova estació d'autobusos de la Bisbal començaran a la tardor i duraran sis mesos

La instal·lació se situarà a la carretera GI-664

Les obres de la nova estació d'autobusos de la Bisbal d'Empordà començaran aquesta tardor i tindran un termini d'execució de sis mesos, segons informa el Departament de Territori i Sostenibilitat que ha impulsat la licitació, per un import d'1 milió d'euros (MEUR). La instal·lació se situarà a la carretera GI-664, a l'alçada del carrer del Doctor Robert, a prop del CAP del carrer de Marquès de Cruïlles.
L'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà ha cedit els terrenys i també n'assumirà el manteniment mentre que Territori executarà i finançarà les obres i serà el titular de la infraestructura. La nova estació constarà d'una gran marquesina que acollirà una petita edificació amb serveis i quatre andanes. A la part exterior tindrà una zona d'aparcament per a turismes. L'actual parada, situada a l’avinguda de les Voltes (C-66), s’ubica en una zona de fàcil congestió de trànsit i no compta amb els "elements adequats per garantir les funcionalitats necessàries del servei".
 
Amb la nova estació es vol dotar la Bisbal d'Empordà d'unes "instal·lacions adients" per al transport públic i "facilitar espais i serveis que garanteixin la comoditat i confort dels viatgers durant les esperes", segons el Departament de Territori i Sostenibilitat, que assumirà el cost de l'obra. Els treballs s'han licitat per 1 milió d'euros (MEUR).

El solar on es farà està situat a l’inici de la carretera de Cruïlles, en el punt on acaba actualment el sòl urbà. La superfície de la actuació és aproximadament 3.000 metres quadrats, corresponents a l’espai de la nova estació i als accessos, on s'inclou l’obertura de dos nous carrers octogonals a la carretera de Cruïlles.

La ubicació de l’estació d’autobusos en aquest indret ve condicionada per la bona connexió a la xarxa supramunicipal. D'aquesta manera, l’accés i sortida d’autobusos cap a la carretera GI-664 en direcció a Cruïlles que connecta amb la C-66 millorarà la connectivitat i evitarà l’entrada dels busos a la zona urbana i les conseqüents congestions de trànsit.