Girona lliura els premis del concurs de punts de llibre i dels Jocs Florals de Primària

S'han presentat 359 composicions de 23 centres

Un miler de nens i nenes dels centres educatius de Girona van participar ahir al matí al lliurament de premis del concurs de punts de llibre i dels Jocs Florals de Primària que organitza l’Ajuntament de Girona. El regidor de Cooperació de l’Ajuntament, Cristóbal Sànchez, ha donat la benvinguda als assistents a l’acte, que ha tingut lloc al Palau de Congressos.

Pel que fa al concurs de punts de llibre, enguany s’han valorat especialment els temes relacionats amb els gats dins la literatura infantil. La participació ha estat molt alta, amb 1.008 treballs rebuts de 24 centres d’educació primària de la ciutat, i s’han editat 3.500 punts dels tres primers premis. Tots els punts de llibre rebuts es podran veure en una exposició itinerant per les biblioteques públiques de la ciutat.

En relació amb els Jocs Florals, s’han presentat 359 composicions de 23 centres educatius de la ciutat. Per a la prosa, aquest any el tema suggerit ha sigut Les dones de Girona.

Per amenitzar l’acte, l’alumnat de cicle inicial de l’escola Santa Eugènia de Girona ha ofert la representació de la cantata La Nimfa del Rec.

Als jurats que premien les obres tant del punt de llibre com les proses i poesies dels Jocs Florals hi participa un ampli ventall de persones relacionades amb l’educació, les biblioteques, el món cultural, artístic i literari de la ciutat, la Universitat de Girona i els Serveis Territorials d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.