Una trentena de guardonats als Premis Joan Blanca de Perpinyà reclamen l'alliberament dels presos polítics

Forcadell fou distingida el 2014

Una trentena de guardonats amb el Premi Joan Blanca que atorga l'Ajuntament de Perpinyà han signat un manifest de solidaritat amb l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell, que va rebre la distinció l'any 2014. Exigeixen la seva llibertat i la de la resta de "presos polítics". A l'escrit, a més, destaquen l'actitud "valenta de cada vegada més gent, batlles i elegits de Catalunya Nord" que han entès que "en la denúncia d'aquests empresonaments hi ha una defensa clara de la democràcia i del dret dels catalans a decidir sobre el futur de Catalunya". Entre els 27 signants, hi ha Lluís Llach, les Escoles Bressola, les escoles Arrels, Joan Pau Alduy, Pere Becque, Miquel Mayol, Ramon Reburgent, Jocelyne Joussemet, Berenguer Ballester, Miquela Valls o Cillie Motzfeldt.
L'Ajuntament de Perpinyà atorga des de l'any 1994 aquest guardó a dues persones compromeses amb la defensa de la cultura catalana i per la seva fidelitat a la ciutat. Ho fa en el marc de la Nit de Sant Jordi, que se celebra anualment al Palau de Congressos de la Vila i que enguany va premiar Pere Becque, que també signa el document.

Forcadell va rebre el guardó l'any 2014. Els 27 premiats que signen el manifest mostren la seva solidaritat amb l'expresidenta del Parlament que "des del 23 de març de 2018 és en una presó de Madrid a l'espera de ser jutjada per haver permès un debat i una votació democràtica sobre la independència al Parlament de Catalunya".

També se solidaritzen amb la resta de "presos polítics" i exigeixen la seva llibertat. A més, destaquen l'actitud "valenta" que asseguren que cada vegada ha adoptat més gent, alcaldes i representants de la Catalunya Nord que "han entès que en la denúncia d'aquests empresonaments hi ha una defensa clara de la democràcia i del dret dels catalans a decidir sobre el futur de Catalunya".