Un incendi delata un veí de Caldes de Malavella que cultivava 1.400 plantes de marihuana

L'home tenia les plantacions repartides en dues cases

Nova descoberta de marihuana a la comarca de la Selva. En aquest cas, a dues cases situades en urbanitzacions de Caldes de Malavella. I totes, amb la llum i l'aigua punxades.

Aquest dimecres, cap a la una de la matinada, una patrulla de la Policia Local va veure com el cablejat elèctric d'un habitatge fumejava. La casa està situada al camí antic de Girona, que forma part de la urbanització Can Solà Gros. Quan la patrulla va anar a apagar l'incendi, va descobrir que la casa agafava electricitat i aigua a través de connexions fraudulents.

Els agents van intentar localitzar-ne els inquilins. Però a l'interior, en comptes de trobar-hi algú, van descobrir-hi fins a 700 plantes de marihuana. La Policia Local va donar l'avís als Mossos d'Esquadra, i efectius dels dos cossos van custodiar l'habitatge i van obrir una investigació per trobar el responsable de la plantació.

La recerca els va permetre saber que un veí del municipi de 57 anys solia freqüentar aquella casa. Un home que, precisament, tenia un segon domicili al poble. En aquest cas, en una altra casa situada a la urbanització Malavella Park.

Fortor de marihuana

Quan els agents hi van anar, de seguida van sentir fortor de marihuana des de l'exterior. Va ser aleshores, quan es trobaven a lloc, que el sospitós va sortir de dins de l'habitatge. La policia el va identificar i, a més, també va comprovar com aquesta segona casa també tenia punxades tant l'electricitat com l'aigua.

Després d'aconseguir una autorització judicial, els Mossos i la Policia Local van entrar a l'habitatge. A dins, hi van trobar una segona plantació de marihuana. En total, 700 plantes més. Per això, van detenir l'home de 57 anys per un delicte de tràfic de drogues.

Posteriorment, els agents van deixar sense efecte la detenció. Ara, el veí de Caldes haurà d'anar a declarar davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners, que s'ha fet càrrec del cas.