El PACMA s'oposa a la celebració de la fira Girocaça de Santa Cristina d'Aro

Demanen a les institucions que deixin de donar-hi suport

Davant de la propera fira cinegètica “GIROCAÇA” que se celebrarà el proper 26 de maig a Santa Cristina d’Aro, el Partit Animalista-PACMA ha volgut manifestar el seu rebuig i demanarà als Ajuntaments i institucions públiques implicades que deixin de donar suport a aquest tipus d’esdeveniments.

La caça provoca la mort de milions d’animals cada any i segons el partit és causant directa de la situació crítica en què es troben algunes espècies animals, com la tórtora salvatge o la guatlla, sobre les quals els experts han alertat la situació d’extrema fragilitat de les seves poblacions. També denuncien que la munició amb plom, que és la més utilitzada, és causant de contaminació ambiental degut a la seva alta toxicitat.

No només això, els animalistes asseguren que "l'activitat cinegètica es basa en la violència contra els animals i promou l’utilització d’armes. Normalitza la diversió a partir d’el sofriment i la mort d’éssers més febles i indefensos. La majoria de la població no està interessada en la caça, ja que no només el nombre de caçadors/es disminueix any rere any, sinó que és percebuda com una activitat molesta i perillosa per les persones que desitgen gaudir de les activitats a l’aire lliure al camp o al bosc". En paraules de Nacho Pascual, Coordinador del PACMA a Girona, "la caça perpetua aquesta presumpta superioritat mal entesa de l’ésser humà sobre la resta d’éssers vius i explicita una violència que des del Partit Animalista rebutgem. Existeixen mètodes alternatius de control poblacional, reeixits en molts casos, que aparcaran molt aviat el patiment i la mort agònica a trets de milions d’animals a casa nostra”, apunta.

Des d’el Partit Animalista consideren que les institucions estan obligades a contribuir a l’educació en valors que promoguin la pau, la cultura i un model social basat en el respecte cap als éssers vius i el medi ambient. "Fires com aquesta topen frontalment amb els pilars bàsics sobre els quals s’hauria de bastir la societat del futur", han reblat.