El Bulli1846 obrirà les portes l'estiu del 2019

Ho va anunciar ahir Ferran Adrià durant la presentació de la guia 'Food&Beverage'

El xef Ferran Adrià va anunciar ahir que la construcció d'El Bulli1846 estarà completament acabada i podrà obrir portes l'estiu de l'any vinent, entre el juliol i el setembre. L'anunci es va fer en el marc de la presentació de la guia "Food&Beverage" i arriba després que l'Ajuntament de Roses aprovés en junta de govern el passat 14 de maig concedir la llicència per fer les obres exteriors del nou Bulli1846. La represa dels treballs està condicionada a petits ajustos com definir constructivament els acabats dels Worksharing i Brainstorming i a l'entrega de documentació administrativa.

Els promotors del projecte fa mesos que avancen en les obres interiors del nou edifici però van haver d'aturar les de l'exterior pendents dels permisos. A l'estiu, Urbanisme va donar llum verda al projecte i ara el consistori els ha atorgat la llicència. Els treballs inclouen un aparcament, un centre de recepció per a visitants i la restitució de vegetació.

A banda dels edificis, preveuen aixecar una caseta de vigilància, un pavelló de control d'accés i un aparcament amb 45 places. També volen instal·lar plafons a la zona de jardí exterior perquè sigui un espai expositiu. Els promotors van presentar el juliol de 2017 un text refós a Urbanisme que posava al dia el projecte, respectant tots els requisits urbanístics perquè pogués tirar endavant.

El xef i promotor de l'espai, Ferran Adrià, va presentar un projecte complementari després que el març de 2016 li aturessin els treballs que estaven realitzant a l'exterior perquè no tenien autorització. L'objectiu del document era, per una banda, legalitzar els moviments de terra fets fins al moment per adequar els accessos al complex i, per l'altra, incloure-hi els nous espais d'entrada.

Els canvis proposats, però, no es van tramitar de la manera adequada i, per això, el consistori els va denegar el permís. Uns entrebancs que ara superen amb el vistiplau de la comissió d'Urbanisme al text refós final.