Dues pirotècnies italianes, una suïssa i tres espanyoles competiran als Focs de Blanes 2018

El certamen se celebrarà del 21 al 26 de juliol

El 48è Concurs Internacional de Focs d'Artifici de Blanes (Selva) comptarà amb la participació de sis pirotècnies de les 22 que s'han presentat en aquesta edició, que se celebrarà del 21 al 26 de juliol.

El certamen comptarà enguany amb sis jornades d'exhibició pirotècnia (una més que l'any passat). Des les més de 20 propostes presentades, vuit són d'altres països. La comissió tècnica valora positivament la participació estrangera i ho atribueix a la vocació internacional del festival. A més, se n'han seleccionat dues de reserva per si hi ha inconvenients de darrera hora.

Després d'examinar les pliques, s'han escollit tres companyies espanyoles, dues d'italianes i una de suïssa. `L'encarregada d'obrir el certamen la nit del 21 de juliol serà la valenciana Caballer FX Global Focs. L'endemà, el diumenge 22 de juliol, serà el torn de la italiana Pirotècnia Pyroitaly SNC. La pirotècnia suïssa SAGL oferirà la seva exhibició el dilluns 23 de juliol. La murciana i guanyadora de l'edició de 2017, Fuegos Artificiales Hermanos Ferrández, ho farà el 24 de juliol i la gallega Pirotècnia Xaravia actuarà la nit del 25, coincidint amb la revetlla de la festivitat de Santa Anna.

La darrera nit coincidirà amb el dia central de la Festa Major del municipi. Serà el 26 de juliol amb l'exhibició de la Pirotècnia Parente Fireworks Group d'Itàlia.

A banda d'augmentar els dies d'espectacles pirotècnics, l'edició d'enguany també ha incrementat el pressupost fins als 150.000 euros, la major part dels quals es destinaran a pagar les empreses participants (19.000 euros a cadascuna). D'altra banda, es destinarà una partida de 26.000 euros per a despeses d'organització i logística i 8.000 euros més als premis del concurs.

Precisament, l'any passat es va decidir augmentar el nombre de guardons. En total, se'n lliuraran dos: un primer premi dotat amb 6.000 euros i un segon amb 2.000. A banda d'això, la pirotècnia guanyadora participarà a l'edició de l'any vinent del concurs de Blanes i de les festes de Lloret de Mar.