Blanes inverteix 3,3 MEUR en la millora del servei de recollida selectiva d'escombraries

Destaca la compra d'una vintena de vehicles nous i l'adequació de 300 illes de contenidors

Blanes ha invertit 3,3 MEUR en millorar el servei de recollida selectiva d'escombraries. Una despesa de diners que inclou entre d'altres accions la compra d'una vintena de vehicles nous adaptats, a més de l'adequació de 300 illes de contenidors, a les quals s'han repartit 908 receptables nous.
 
Des del consistori posen en valor la "complexitat" de l'operació, ja que ha calgut fer un estudi que ha tingut en compte les noves característiques del sistema de recollida. Cal remarcar també que els nous contenidors tripliquen la capacitat de càrrega dels que es feien servir fins ara, un fet que permet "optimitzar" més els recursos. L'Ajuntament de Blanes ha inaugurat el nou sistema aquest dissabte amb una festa al Passeig Marítim de la ciutat. Val a dir, que el municipi ja fa un mes que funciona amb el nou servei.
 
Dels més de 900 nous contenidors, 207 ho són de brossa, 174 de matèria orgànica, 177 de paper, 176 d'envasos, i 174 de vidre. També destaca l'augment de receptables de recollida selectiva en aquells punts on només hi havia rebuig i orgànica.

Una de les principals millores pels usuaris, a banda de la major capacitat, és que són de més fàcil obertura, a través de pedals i manetes. A més, s'han habilitat una vintena d'àrees adaptades per a discapacitats físics.

La inversió també contempla l'increment de la flota de vehicles per netejar els carrers i recollir les escombraries. En total s'han comprat una vintena de camions, sis dels quals de càrrega lateral. També hi ha un vehicle per rentar l'interior dels contenidors i un altre que actua de satèl·lit per moure's en cas que sigui necessari, i que és el que s'ha utilitzat per instal·lar els nous receptacles. També hi ha dos recol·lectors per fer la recollida porta a porta i un altre lleuger amb plataforma i bolquet.

Tot plegat ha permès reduir el nombre d'operaris necessaris per a la recollida d'escombraries al municipi. Fins ara es necessitava un conductor i dos efectius de suport per fer l'abocament. Ara, en canvi, és el mateix conductor qui s'encarrega de tota l'operació. D'aquesta manera, el personal que ja no és necessari es dedicarà a incrementar la neteja viària que es fa de manera manual.

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, i el tinent d'alcalde de Blanes i responsable del servei, Nicolás Laguna, han presidit l'acte d'inauguració del nou servei.