Setcases celebra la Fira d'Herbes amb els menús de la cuina del bosc com a plat fort

Tindrà lloc els dies 9 i 10 de juny

Com ja és tradició quan arriben aquestes dates, Setcases celebra la seva Fira d’Herbes durant tot un cap de setmana. Enguany hi farà el dissabte 9 i el diumenge 10 de juny. La fira començarà a les 10 del matí del dissabte amb l’obertura oficial per part de les autoritats del poble i la visita a l’exposició “Plantes des del mòbil” on es poden veure imatges de diferents plantes aromàtiques i medicinals. La mostra pertany a L’Herbolari de Sau – Sotacingles SL.

La Fira comptarà, com no pot ser d’altra manera i durant tots dos dies, amb diverses parades d’herbes aromàtiques i medicinals entre les quals hi haurà les que s’utilitzen en aquesta època de l’any per a fer ratafia i altres licors, també flors i diferents productes relacionats.

Durant la tarda del dissabte tindrà lloc una sortida fotogràfica oberta a tothom en la qual es mirarà de captar, amb una càmera de fotos convencional o amb que porti incorporada el telèfon mòbil, les millors imatges possible del paisatge privilegiat de l’entorn proper.

Hi haurà també una sortida taller de “Phototrekking” amb el fotògraf de Fauna i Natura, Raül Carmona.

A les set de la tarda arribarà el moment de parlar del foc del Canigó, la flama que il·luminarà els pobles catalans la nit de Sant Joan. A més de conèixer com i quan passarà per Setcases i per la resta dels pobles de la Vall de Camprodon es projectaran fotografies de les edicions anteriors. La presentació anirà a càrrec de Santi Molas. I finalment, s’inaugurarà el dipòsit de branquillons de Setcases.

L’endemà diumenge la jornada començarà un cop més amb l’obertura oficial de la fira i de l’exposició “Plantes des del mòbil” a les 10 del matí. També a aquesta hora tindrà lloc la sortida “Plantes aromàtiques i medicinals de la Vall de Setcases” guiada per L’Herbolari de Sau i Naturalwalks. Serà precisament el químic i director tècnic de L’Herbolari de Sau qui, juntament amb el botànic Evarist March, director de Naturalwalks, portarà a terme just després de la sortida, una xerrada sobre les herbes i flors comestibles de l’alta muntanya, i el pas de la tradició a la cuina d’avantguarda.

Tot plegat sense oblidar un dels plats forts de la Fira com és cada any l’elaboració de diferents menús amb elements del bosc com a protagonistes, que es podran degustar durant tot el cap de setmana als restaurants de Setcases. Ja es poden consultar els menús de la Cuina del Bosc al web on també s’hi pot trobar tota la informació sobre la Fira d’Herbes.