Jutgen un acusat de violar una nena de 12 anys a l'aparcament de l'estació de trens de Blanes

El processat s'enfronta a 11 anys de presó

L'Audiència de Girona ha jutjat aquest dimecres un home de Blanes (Selva) acusat de violar una adolescent de 12 anys a l'aparcament de l'estació de trens del municipi. Els fets van passar la matinada del 14 de setembre del 2016 dins el vehicle de l'acusat.

L'home havia acompanyat la nena a l'estació, on ella volia agafar un tren. Abans havien anat junts a una discoteca, on havien estat ballant. Es dona el cas que la denunciant s'havia escapat aquell dia d'un centre de menors. Durant el judici, que s'ha celebrat a la Secció Tercera, l'acusat ha admès que van tenir relacions i ha assegurat que van ser consentides en tot moment.

També ha explicat que la noia li va dir que estava a punt de complir 19 anys abans d'entrar a la discoteca i que, pel seu comportament, va donar per fet que ja era major d'edat. El fiscal, però, ha donat plena credibilitat a la víctima, que ha declarat a porta tancada, i ha mantingut la petició d'11 anys de presó per un delicte d'abús sexual amb penetració a una menor de 13 anys.

El judici s'ha fet a la secció tercera de l'Audiència de Girona. L'acusat ha arribat a la sala de vistes custodiat pels Mossos d'Esquadra perquè està en presó preventiva per aquest cas des del 21 de setembre del 2016. L'home, que té més de cinquanta anys i és veí de Blanes, no va poder pagar els 6.000 euros de fiança que li va imposar el jutjat instructor de Blanes.

Durant la vista, l'home ha explicat com va conèixer la jove aquella matinada del 14 de setembre del 2016. Acabava de sortir d'un bingo de Blanes a quarts de tres i la noia li va demanar si tenia tabac. Seguidament, va anar a prendre alguna cosa i després se la va tornar a trobar. Va ser aleshores quan, sosté, la noia li va demanar si la podia portar a l'estació. "Li vaig dir que a aquelles hores, ella sola era un risc, i que si volia podia acompanyar-me a prendre alguna cosa per fer temps i que després la portaria a l'estació, a les cinc del matí, per agafar el primer tren", ha detallat.

Segons el processat, li va dir que volia anar a Barcelona per veure una amiga i que en cap moment li va explicar que s'havia escapat d'un centre de menors. Abans d'entrar a la discoteca Cyan i encara a dins del vehicle, ha afirmat que la nena es va treure un xandall que duia i es va quedar amb un top i uns pantalons curts. Un cop a dins del local, van estar ballant i prenent alguna cosa (segons ha dit ell un Red Bull i ella, una cervesa). En aquell moment ha negat que es fessin cap petó, tot i que a les imatges de la discoteca es veu que ballen molt junts i s'abracen.

Cap a les cinc del matí, van marxar per anar a l'estació de trens. Va aparcar el vehicle davant de la tanca de l'estació, on hi havia un vigilant ,i després d'estar uns minuts fumant, va moure el cotxe uns metres perquè la noia li va manifestar que se sentia "incòmode" i va aparcar en paral·lel a les vies. Segons la seva versió, en el moment d'acomiadar-se la nena el va agafar per la camisa i li va fer "una morrejada". Seguidament, ella va anar als seients de darrere, es va despullar i "es va posar a sobre d'ell", que també es va treure la camisa i es va abaixar els pantalons.

Per altra banda, l'home ha confirmat que hi va haver penetració i que la nena va admetre que "li feia una mica de mal" però que ella "li va agafar el membre" durant l'acte. Ha negat que en cap moment estigués plorant i que quan al segon cop li va tornar a dir que li feia mal ell va separar-se'n i es va tornar a vestir tot dient-li que "no passava res". A continuació la va deixar a la porta de l'estació.

La versió de la víctima, que ha declarat a porta tancada, és totalment diferent. Segons l'escrit d'acusació del fiscal, l'home va aparcar a l'estació de trens amb "ànim libidinós i contra la voluntat de la nena" per després besar-li tot el cos, fer-li tocaments als pits i a la vagina" i acabar situant-se "a sobre d'ella, penetrant-la vaginalment" i ejaculant a dins seu.

L'edat de la menor, un aspecte clau

Tant la defensa com la fiscalia s'han centrat en demostrat si realment l'home coneixia l'edat real de la nena. El processat ha assegurat que abans d'entrar a la discoteca li va dir que estava a punt de complir els 19 anys i que, pel seu comportament, va donar per fet que era major d'edat.

El propietari del local, que ha testificat durant el judici, ha explicat que els va servir la beguda (ell la cervesa i la nena el Red Bull, al revés de com ho ha dit el processat) i que va donar per fet que ella era una prostituta. També ha dit que a la discoteca ella no semblava estar incòmode i que ballava de forma "provocadora i seductora". I ha reblat que ell es va mostrar "respectuós en tot moment" cap a ella.

La defensa també ha preguntat a l'acusat si en algun moment va pensar que era una prostituta. L'home ha respost que sí però quan ja l'havia deixada a l'estació i després que hagués passat tot. També ha dit que la noia li va demanar diners i que ell li va dir que no duia res a sobre.

Qui també ha testificat ha estat un vigilant de l'estació que ha assegurat que la víctima estava en un "estat normal" i que va intentar colar-se perquè no tenia diners per comprar el bitllet. Els pares de la nena només han declarat per confirmar la reclamació per danys i perjudicis. La defensa no ha impugnat les proves pericials (anàlisi d'ADN, imatges de la discoteca i de fora l'estació i els informes mèdic, psicològics i policials).

11 anys de presó

El fiscal ha mantingut la petició inicial d'11 anys de presó per un delicte d'abús sexual amb penetració a una menor al considerar que els "fets han quedat provats" i que la víctima ha mantingut en tot moment la seva versió. També sol·licita llibertat vigilada durant 8 anys i la inhabilitació perquè no pugui treballar en feines que tractin amb menors per un període de 17 anys i una indemnització de 20.000 euros pels danys morals causats. A més, demana que no es pugui apropar a menys de 1.000 metres de la nena ni comunicar-s'hi durant 18 anys.

Pere López de Coca, que ha exercit com ha advocat defensor, ha demanat l'absolució en considerar que no hi va haver delicte. També ha al·legat l'argument de l'"error invencible", tot dient que el comportament i l'aspecte físic de la víctima van portar el processat a pensar que era major d'edat. I ha afegit que, si el seu client hagués previst tenir relacions sexuals amb la noia des d'un començament, l'hauria portat a una zona més apartada.

El lletrat també ha demanat al tribunal que "no es faci un judici moral ni ètic" del cas i que no pugui tenir cap efecte la sentència de 'La Manada'. En cas de condemna, ha demanat que s'apliqui la pena mínima de 8 anys i que es tinguin en compte tres atenuants: col·laboració amb la justícia, confessió i embriaguesa. També ha demanat que en cas que hi hagi indemnització, es rebaixi a 2.000 euros.

El cas ha quedat vist per a sentència.