Informen als ancians de Vilobí sobre el nou model de recollida porta a porta

Entrarà en servei el proper 26 de maig

Una quarantena de persones han assistit a la xerrada informativa sobre el nou model de recollida porta a porta adreçada al col·lectiu de la gent gran de Vilobí d’Onyar, organitzada conjuntament pel Consell Comarcal de la Selva i l'Ajuntament d'aquest municipi. Aquesta xerrada, que va tenir lloc el dilluns 14 de maig al matí, ha comptat amb la participació de diversos tècnics de l’empresa NORA,SA, que gestiona aquest servei i el regidor de Medi Ambient, Quim Vivas, que ha intervingut en l’inici de la sessió i ha argumentat els motius del canvi de sistema de contenidors. En aquest sentit Vivas ha recordat que amb el sistema de contenidors actual cap municipi de Catalunya no arriba als nivells que exigeix la normativa actual. En aquest sentit ha incidit en la importància que la sessió d’avui servís a tots els assistents per aprendre correctament el funcionament del servei i resoldre els possibles dubtes.

A més de la xerrada i la presentació del dijous passat al vespre, s’han organitzat diversos punts i també hi ha previstes altres activitats dirigides a diversos col·lectius com els nouvingut, els usuaris habituals dels equipaments públics, i les entitats, entre altres.

La festa de comiat dels contenidors i l’inici del nou servei serà el dissabte 26 de maig a la tarda al pati de l’escola i comptarà amb música i inflables.

Les accions que s’han promogut amb l’objectiu de donar la màxima informació sobre el nou servei s’incrementaran durant tot el mes de maig amb la campanya d’implantació que inclou punts informatius a la població en general, penjada de banderoles, visita dels informadors ambientals a les activitats econòmiques, carta personalitzada per bústia, xerrada de presentació, xerrades a grups -gent gran, nouvinguts, usuaris habituals dels equipaments públics, entitats, entre altres-, visita a la planta de compostatge de Santa Coloma de Farners, repartiment del lot del reciclatge a la sala dels passos perduts de la sala de teatre Can Sagrera, Taller de compostatge: Fes-te compostaire!, Jornada a l’escola, Festa de comiat dels contenidors i inici del nou servei, entre altres.

Inici de la recollida de residus porta a porta

L’inici de la recollida porta a porta de tots els residus –excepte del vidre- serà el dia 29 de maig i serà obligatòria per a tothom. Els veïns del municipi hauran de deixar abans de les deu de la nit del dia 29 les deixalles al carrer, en aquest cas els dimarts les fraccions d’orgànica i paper. La recollida dels residus s’efectuarà sempre a partir de les deu de la nit: per tant, caldrà treure les deixalles corresponents al vespre. Pel que fa als disseminats, hauran de dipositar les deixalles en els recintes de contenidors construïts a tal efecte, tot utilitzant la targeta codificada de la deixalleria per accedir-hi.

En el servei porta a porta, setmanalment hi haurà tres dies de recollida de l’orgànica, dos dies d’envasos, un dia de paper i un dia de rebuig. El dia 29 de maig al matí es retiraran tots els contenidors del carrer excepte els de vidre.