Lloret s'oposa al dragatge de sorra de la platja per traslladar-la a Sant Antoni de Calonge

El consistori recorda precedents "desastrosos"

Costes vol treure 500.000 metres cúbics de sorra de les platges entre Lloret i Tossa com a part final d'una actuació de reforma dels espigons. L'actuació ha de servir per estabilitzar la platja des Monestri a Sant Antoni i protegir el front marítim de les llevantades.

La subdelegació del govern de l'Estat a les comarques gironines ja ha adjudicat la redacció del projecte amb un termini d'execució de sis mesos. Un cop enllestit, s'haurà de fer la licitació de les obres que es preveu que sigui a partir de l'any vinent.

L'anunci, però, ha topat amb l'oposició de l'Ajuntament d'un dels municipis afectats, Lloret de Mar. El seu regidor de Medi Ambient, Jordi Orobitg, assegura que no els havien informat de l'actuació i que hi estan en contra.

Per això, han fet arribar un requeriment al servei provincial per mostrar-los els seu rebuig tot recordant que el municipi sempre s'ha oposat a qualsevol intervenció d'estabilització de la platja i que emprendran totes les "eines legals i judicials que siguin necessàries" per aturar-ho.

A l'escrit, recorden "desastrosos precedents" com el dragatge del delta del Tordera per abastir les platges del Maresme o "les conseqüències que ha tingut per a la platja i el passeig de s'Abanell les diferents intervencions que s'hi han fet.

A més, mostren la seva "profunda preocupació" per una actuació que es vol dur a terme en un espai que integra o forma part de l'àmbit d'influència de figures de protecció com la Xarxa Natural 2000 o el PEIN del Massís de les Cadiretes.