Denunciat a La Jonquera el conductor d'un autocar amb excés de pes i duia paquets en lloc de passatgers

Tampoc tenia el Certificat d'Aptitud Professional ni el permís per conduir a un tercer país

Un autocar que transportava mercaderies enlloc de passatgers. Això és el que es van trobar els Mossos que feien un control de transports a l'AP-7 a La Jonquera divendres passat. Després de fer totes les inspeccions, van constatar que estava cometent set infraccions greus del reglament de trànsit i una altra de caràcter lleu.

El conductor del vehicle, un home de 35 anys de nacionalitat marroquina i veí de Sabadell, conduïa un autocar amb remolc que cobria la ruta internacional entre Almeria i Bèlgica. La primera infracció que van comprovar els agents és que els seients de passatgers estaven ocupats per paquets i mercaderia. El remolc, a més, circulava amb excés de pes. Concretament, hi duia 5,5 tones quan el pes màxim autoritzat és de 3,5. Per això, li van immobilitzar.

El conductor no va poder justificar a qui pertanyien les mercaderies que duia al remolc i tampoc tenia ni el Certificat d'Aptitud Professional ni el de conductor en un país tercer. A més, no havia fet les anotacions manuals de desplaçaments ni portava discos de diagrama. El bus també tenia l'ITV caducada.

Els agents van denunciar el conductor per les set infraccions previstes al Reglament d'Ordenació de Transports Terrestres i al Reglament General de Circulació, que suposen una sanció total d'11.804 euros.

L'autocar va poder reprendre el trajecte l'endemà dels fets, un cop resoltes les irregularitats.