Salt vol acabar amb la picaresca de les targetes per a minusvàlids

La multa per tenir targetes falses o fotocopiades és de 200 euros

La Policia Local de Salt ha posat en marxa una campanya per evitar l'ús fraudulent i la picaresca amb les targetes per a persones amb disminució, que permeten aparcar en els espais reservats de càrrega/descàrrega i a les zones blaves del municipi. Des del mes de març els agents han intervingut 21 targetes i han instruït diligències per falsificació en cinc casos.

La majoria de les targetes intervingudes ho han estat perquè eren fotocòpies (no són vàlides), estaven caducades, el titular de la targeta no era present, o fins i tot havia mort. En els casos que s'han descobert alteracions de dades, o que la persona que utilitzava la fotocopia no tenia relació amb el titular, o aquest estava mort, s’ha informat al jutjat per un presumpte delicte falsificació. Aquest delicte de falsificació comporta penes de 6 mesos a tres anys de presó i multa de 6 a 12 mesos.

Quan es detecta un cotxe amb la targeta fotocopiada o falsificada, en un aparcament reservat a persones amb disminució, s'avisa a la grua per procedir a la retirada del vehicle i se li imposa una multa de 200 euros. Posteriorment es comissa la targeta falsificada i si s'escau s'informa al jutjat.

Toni Vidal, regidor responsable de Seguretat Ciutadana, ha manifestat que “La intenció de la campanya és recordar que s'ha de fer una bona pràctica en l'ús d'aquestes targetes, cosa que com s'ha vist, hi ha gent que no respecta”

Per poder dur a terme la seva tasca i acabar amb l'ús fraudulent de les targetes per a persones amb mobilitat reduïda els agents han realitzat una formació específica, centrada en la detecció de les targetes falsificades i evitar l'ús d'aquestes de forma fraudulenta per aparcar vehicles particulars.