Campanya d'implantació del servei porta a porta a Vilobí d'Onyar

Serà dijous al teatre de Can Sagrera

El Consell Comarcal de la Selva i l’Ajuntament de Vilobí d’Onyar presenten la campanya d’implantació del nou model de recollida de residus porta a porta aquest dijous,10 de maig, al teatre de Can Sagrera. L’acte es farà a les vuit del vespre i comptarà amb la participació dels responsables comarcals de Medi Ambient, dels responsables municipals, i també de diversos tècnics de l’empresa NORA,SA, que gestiona aquest servei.

Després d’un període d’informació als veïns i veïnes i també als establiments i activitats econòmiques i la resta de col•lectius, el consistori vilobinenc posarà en funcionament el nou model de recollida de residus el proper dia 29 de maig. Per això, des de l’ens comarcal i el consistori s’han dut a terme diverses accions des del passat mes de gener amb l’objectiu de donar la màxima informació respecte d’aquest nou servei.

Les accions que s’han promogut amb l’objectiu de donar la màxima informació sobre el nou servei s’incrementaran durant tot el mes de maig amb la campanya d’implantació que inclou punts informatius a la població en general, penjada de banderoles, visita dels informadors ambientals a les activitats econòmiques, carta personalitzada per bústia, xerrada de presentació, xerrades a grups -gent gran, nouvinguts, usuaris habituals dels equipaments públics, entitats, entre altres-, visita a la planta de compostatge de Santa Coloma de Farners, repartiment del lot del reciclatge a la sala dels passos perduts de la sala de teatre Can Sagrera, Taller de compostatge: Fes-te compostaire!, Jornada a l’escola, Festa de comiat dels contenidors i inici del nou servei, entre altres.

Inici del servei

L’inici de la recollida porta a porta de tots els residus –excepte del vidre- serà el dia 29 de maig i serà obligatòria per a tothom. Els veïns del municipi hauran de deixar abans de les deu de la nit del dia 29 les deixalles al carrer, en aquest cas els dimarts les fraccions d’orgànica i paper. La recollida dels residus s’efectuarà sempre a partir de les deu de la nit: per tant, caldrà treure les deixalles corresponents al vespre. Pel que fa als disseminats, hauran de dipositar les deixalles en els recintes de contenidors construïts a tal efecte, tot utilitzant la targeta codificada de la deixalleria per accedir-hi.

En el servei porta a porta, setmanalment hi haurà tres dies de recollida de l’orgànica, dos dies d’envasos, un dia de paper i un dia de rebuig. El dia 29 de maig al matí es retiraran tots els contenidors del carrer excepte els de vidre.

S’intensifica la campanya al maig

A més de la xerrada de presentació, que es farà aquest dijous al vespre, el passat cap de setmana ja es van fer dos punts informatius, un a Vilobí d’Onyar i un a Salitja. Pel que fa a la setmana vinent hi ha previst un nou punt informatiu el dissabte 12 de maig a Sant Dalmai i un a Vilobí d’Onyar el dilluns 14 de maig. Paral•lelament s’han organitzat diverses xerrades a grups com la gent gran, el 14 de maig; el col•lectiu de nouvinguts, el dia 22 de maig; els usuaris habituals dels equipaments públics, el dia 30 de maig i les entitats, el mes de juny.

També s’ha organitzat una visita a la planta de compostatge de Santa Coloma de Farners per a tots aquells veïns que ho vulguin per al proper 15 de maig. La sortida es farà a les 9.15 h des de l’aparcament del carrer de Santa Margarida.

D’altra banda, també es farà el repartiment del lotde reciclatge a la sala dels passos perduts de la sala de Teatre de Can Sagrera durant aquest mes de maig.

La festa de comiat dels contenidors i l’inici del nou servei serà el dissabte 26 de maig a la tarda al pati de l’escola i comptarà amb música i inflables.