Cinc denunciats per vendre peix fora del circuit legal a Roses

La mercaderia comissada es va donar a beneficència

Els Mossos d’Esquadra van denunciar els dies 19 i 27 d’abril, quatre homes i una dona, de nacionalitat espanyola, per vendre i comprar peix fora de llotja, acció penalitzada per la llei de pesca i acció marítima 2/2010.

El dia 19 d’abril els agents van realitzar una inspecció de pesca al port mariner de Roses (Alt Empordà) per tal de controlar la correcta traçabilitat dels productes pesquers.

Mentre feien la inspecció la patrulla va observar com un pescador en arribar al moll amb una embarcació recreativa va marxar amb la seva captura, concretament diverses sèpies, fins a un restaurant de la mateix localitat i va lliurar el peix a l’encarregat del local.

Donat que els productes pesquers no tenien cap documentació que acredités la seva correcta traçabilitat, la policia va comissar el peix i va denunciar al pescador i el titular del restaurant per incomplir la llei de pesca i acció marítimes.

D’altre banda, el dia 27 abril, en una nova inspecció al mateix port, els agents van observar com un pescador venia la captura del dia; llenguados, mabres i sèpies, a uns particulars. Davant dels fets, els agents van denunciar al patró de l’embarcació i les persones que van adquirir el peix fora de llotja i van decomissar el peix.

Els agents van trametre les actes al Departament del Servei Territorial d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de Girona.

Tot el peix comissat es va lliurar a una entitat benèfica.