Els hospitals Trueta i Santa Caterina digitalitzen els registres clau de l'embaràs i el part

La mesura permet estalviar desplaçaments de les pacients entre els dos centres

Els hospitals Josep Trueta de Girona i el Santa Caterina de Salt (Gironès) han engegat la digitalització de dades bàsiques que es registren abans i durant el part. La mesura incorpora a la història clínica informatitzada paràmetres com el benestar fetal i el partograma.

Amb aquesta digitalització, els professionals de ginecologia i obstetrícia dels dos centres mèdics ja la podran consultar directament. Fins ara, la informació es donava en paper i s'havien d'escanejar prèviament perquè s'incorporessin a l'historial de la pacient. D'aquesta manera, la digitalització permet estalviar desplaçaments a les pacients entre els dos centres.

Les dades de benestar fetal es recullen en el tram final de la gestació i controlen el batec del fetus i les construccions uterines. La majoria d'aquests seguiments es fan als dos hospitals de Girona i Salt i als ambulatoris el Güell de Girona i el de Banyoles. El partograma incopora tota una sèrie de gràfiques recollides durant el part com la freqüència cardíaca del nadó, la dilatació i les constants vitals de la mare.