Ignasi Cambra torna a l'Auditori de Girona

Serà el proper diumenge a les set del vespre

El pianista català Ignasi Cambra actuarà una altra vegada a la Sala de Cambra de l’Auditori de Girona el proper diumenge 6 de maig a les 19 h, interpretant obres de Chopin i Txaikovski.

El programa escollit per a la vetllada proposa un viatge romàntic a través d’algunes de les obres més notables de la història pianística: els Impromptus de Frederic Chopin amb el seu joc de contrastos i el seu lirisme infinitament variat; els Nocturns, Op. 9 del mateix compositor, on l’harmonia colorista i atrevida dóna vida als sentiments; i la cèlebre composició Les estacions, Op. 37a de Txaikovski, formada per dotze peces breus, acompanyades per evocadors epígrafs poètics i associades cadascuna a un mes de l’any. En aquesta ocasió, el pianista n’interpretarà una selecció (Octubre, Agost, Setembre, Novembre i desembre).

Sobre Ignasi Cambra

El pianista va ser becat als 17 anys per la Jacobs School of Music de la Universitat Bloomington i ha estudiat amb Alexander Toradze a South Bend i amb Jerome Lowenthal i Matti Raekalio a la Juilliard School de Nova York. Ha actuat en escenaris tan prestigiosos com el Carnegie Hall de Nova York, el Teatre Mariinsky de Sant Petersburg, el Gran Teatre del Liceu, el Palau de la Música Catalana, L’Auditori de Barcelona, o l’Auditorio Nacional de Madrid, i ha format part de la programació de la Quinzena Musical de Sant Sebastià, d’Ibercamera i de la Schubertíada de Vilabertran i del Festival Castell de Peralada, entre d’altres.

El jove pianista català va enregistrar fa poc més de dos anys el seu primer disc Live in Barcelona, amb obres de Grieg i Rachmaninov i en breu sortirà a la venda el segon amb Impromptus de Schubert i Chopin, gravat en aquesta mateixa sala de cambra de l’Auditori de Girona.