ERC anima a 200.000 immigrants a participar de les consultes d'aquest diumenge

Capdevila considera la seva participació com un pas cap a la integració

Carme Capdevila ha explicat que en aquesta tercera onada de consultes independentistes hi ha 200.000 persones immigrades que podran votar i que són persones que fa anys que viuen a Catalunya i que s'hi quedaran. 'És immigració estructural que no se n'anirà i és important que aprofitin aquesta oportunitat per donar la seva opinió', ha afirmat Capdevila.

ERC no només vol fomentar la participació dels immigrants sinó que també demanen que votin que sí. Capdevila ha exposat que tot el procés contra l'Estatut i la incapacitat del Tribunal Constitucional per dictar sentència són motius suficients perquè les persones que votin diumenge ho facin demostrant que el té dret a decidir quina relació vol tenir amb l'estat espanyol. 'S'ha esgotat la via autonomista', ha opinat Capdevila.

A més, la consellera creu que els debats que han sorgit darrerament sobre la immigració és un debat 'negatiu i populista' que no aportar respostes als problemes d'integració i acollida de persones nouvingudes. Per això, creu que és un motiu més que ha d'apropar les 200.000 persones immigrades a les urnes per demostrar que estan implicats amb Catalunya i que volen decidir sobre el futur del país. 'Molts no tenen l'opció d'anar a un col·legi electoral i diumenge ho podran fer', ha conclòs Capdevila.