Puigdemont reclama explicacions a C's per l'atac feixista als tòtems dels presos polítics

En una piulada critica que una militant del partit estigui entre les identificades

El 130è president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha qualificat de "violència feixista les destrosses provocades per un grup d'encaputxats contra els "tòtems de la Dignitat", les escultures dedicades als líders independentistes empresonats o exiliats que l'ANC havia instal·lat a l'exterior de l'edifici Santa Caterina.
 
En un tuit citant la notícia d'El Gerió Digital, Puigdemont ha assegurat que "urgeixen explicacions" per part de Ciutadans, després que una militant i cap de llista al Senat per Girona a les eleccions del 2008, Esmeralda Úbdeda, estigui entre els cinc identificats per la Policia Municipal de Girona com a suposats autors dels danys. "La violència feixista, ni a casa ni enlloc", diu Puigdemont que afegeix que "vestits com terroristes, armats amb eines tallants i fent actes contra la llibertat d'expressió" actuen com "la kale borroka de Cs".

No és el primer cop que Puigdemont es pronuncia a la xarxa social sobre les destrosses als tòtems. Dimecres ja va fer una piulada on criticava que no haguessin transcendit les seves identitats. "Als professors d'institut, als membres dels CDR, a tots els hem vist la cara, sabem els noms i hem vist on vivien. D'aquests terroristes urbans, armes amb cúter i encaputxats no en sabem ni el nom?", es preguntava al tuit.

El mateix dia, l'exalcalde de Girona també lamentava que el "règim del 155" es preocupi pel nom de la placa U d'Octubre de 2017 de Girona en comptes de centrar-se en "gent encaputxada saquejat espais de llibertat d'expressió".