Uns encaputxats malmeten els tòtems dedicats als presos polítics i als exiliats a Girona

Alguns veïns els van gravar amb el mòbil l'acte vandàlic

Un grup de persones amb passamuntanyes, les cares tapades i equipats amb motxilles han arrencat aquesta nit les lones amb les cares dels consellers destituïts, els que estan a "l'exili" i els 'Jordis' que hi havia als tòtems, que un grup de veïns de Lladó van crear fa uns mesos.

Diversos veïns van veure com estaven perpetrant les destrosses i els van gravar amb els seus dispositius mòbils. Al vídeo es pot veure com trenquen les lones i se les emporten. Els autors de la gravació els demanen que s'aturin i que "ensenyin la cara".

Des de l'ANC, el coordinador local de Girona, Àdam Bertran, ja ha anunciat que aquesta mateixa tarda presentaran denúncia davant dels Mossos d'Esquadra amb la intenció que la policia pugui identificar-ne els responsables a través de les imatges. "No restarem impassibles davant la intolerància", ha insistit.

Les escultures, que han viatjat per diverses poblacions gironines, han estat objecte de diverses bretolades durant els darrers mesos. Des de fa unes setmanes, estaven ubicades a la plaça Independència però just abans de Sant Jordi es van traslladar al darrere de l'edifici de la Generalitat, a l'avinguda Jaume I.